A Discovery feltárja Jézus sírját

Vágólapra másolva!
A Discovery Channel dokumentumfilmet készített, melyben azt állítja, hogy rábukkantak Jézus sírjára.
Vágólapra másolva!

A Lost Tomb of Jesus készítője, az Emmy-díjas Simcha Jacobovici azt állítja, hogy egy jeruzsálemi kriptában nem csak Jézus, de Szűz Mária és Mária Magdolna földi maradványaira is rálelt. Igazát tudományos bizonyítékokkal (köztük a legmodernebb DNS-vizsgálattal) támasztja alá, a szakma azonban így is kétkedve fogadja feltevését - köztük Amos Kloner archeológus, aki pedig a sír eredeti (az 1980-as években történt) feltárásánál is jelen volt.

Jacobovici eredményeit hétfőn tárja a nagyközönség elé, egy New York-i konferencián, a Discovery Channel nézői pedig március 4-én nézhetik meg a kutatásról készített filmet. A műsor nem csak azt mutatja be, hogyan tárták fel a tíz osszáriumot (csonttartó dobozt) tartalmazó, kétezer éves családi kriptát, de a későbbi vizsgálatokba is bevonja a nézőket, ezenkívül Jézus és családja életének dramatizált rekonstrukciójával is találkozhatunk.

A film érdekessége, hogy producere nem más, mint James Cameron, akit a mozilátogatók többek között a Titanic, a Terminator vagy A bolygó neve: Halál rendezőjeként ismerhetnek. Cameronnak egyébként nem ez az első közös munkája Jacobovicivel, együtt készítették el ugyanis a The Exodus Decoded című dokumentumfilmet is, amely a Biblia mélyebb tartalmaiba vezeti be a nézőt.