Keanu Reeves megijedt Nagy Ferótól

Vágólapra másolva!
Eredetileg a Mátrix - Újratöltve című akciófilmet adta volna az RTL Klub pénteken, a Sztárok a jégen időpontjában, de Neo a múlt héten lebőgött, így új ellenfelet kap a jeges show.
Vágólapra másolva!

Egy frissen indult tévés produkció sikere sok összetevőtől függ, így a minőségen, formátumon túl igen fontos a jó időzítés, a műsorvezető személye, a titkolózás, a látványos és költséges promóció, nézővonzó - de legalábbis megosztó - sztárok megnyerése (hiszen nem csak a rajongott, hanem az ellenszenves médiaszemélyiséget is sokan figyelik), a bulvárlapok támogatása. Emellett még sok másra is figyelnie kell a tévéseknek, hogy másnap reggel, az AGB Nielsen adatait látva ne nyúljanak menten kötél, pisztoly vagy méregpohár után.

Ami igen fontos még, hogy milyen ellenfelekkel "mérkőzik" egy show, milyen műsorok futnak ugyanebben az időpontban a rivális csatornákon. Nem meglepő tehát, hogy az RTL és a TV2 figyelik egymás műsorrendjét, és igyekeznek elrontani a másik örömét: természetesen a másik csatorna kiemelt fontosságú műsorait igyekeznek gyengíteni, amennyire lehet, és ez teljesen természetes. A TV2 az Áll az alku-val egy darabig állta a sarat a Barátok közt-tel, de régóta nem talált fegyvert ellene: most a költséges kvízt, Sváby vetélkedőjét dobják be Barta Zsolték ellen, hátha elcsábítható a Bk táborának egy része.

Az RTL Klub a Mátrix-trilógiában látta a TV2-es Sztárok a jégen megfelelő ellenfelét, de a múlt pénteken az ügyetlen Neo véletlenül elgáncsolta Morpheust, aki estében magával rántotta Trinityt, zakóztak, így a Mátrix első része nem hozta az elvárt nézőszámot, sem közönségarányt. Bár a jégtáncos műsor második adása szombaton leégett Vágó kvízével szemben, az RTL meglépte azt, ami várható volt, a Mátrix - Újratöltve helyett egy akcióthrillert tesz a képernyőre.

A műsorváltozás oka az, hogy Reeves eljátszotta a múlt héten az esélyét, új lehetőséget most nem kap (de később adásba kerül biztosan), az RTL Klub pedig abban bízik, hogy a Bölcsőd lesz a koporsód című akciófilm célcsoportban erősebb lesz, mint riválisa. Mint kiderült, a hagyományos akciófilmek általában jobb nézettséget hoznak, mint a sci-fik, talán ezért a váltás.

Elrabolt gyereke után kutató harcművész, jégen sikló Nagy Feró? Netán Korda György az m1-en, Helyszínelők, Rocky 3. a Viasaton? Péntek este nehéz döntés elé állítják a tévék a potenciális nézőket, így nem csoda, hogy zavarukban sokan veszik a nagykabátot, és poharazni mennek egy közeli üzemegységbe.

Kalmár Csaba