A Marsra készül a 24 vendégrendezője

Vágólapra másolva!
A Life On Mars című sorozat amerikai remake-jét forgatja Dwight Little, akinek a 24 és a Szökés pár epizódját is köszönhetjük.
Vágólapra másolva!

A Life On Mars (vagyis Élet a Marson) című BBC-sorozat a címével ellentétben nem a Marson játszódik: egy sorozatgyilkos után nyomozó, jelenkori zsaruról szól, aki egy baleset után 1973-ban találja magát. Kezdetben maga sem tudja, mi ez az egész: "Megőrültem, kómában vagyok, vagy visszautaztam az időben?" - kérdi a sorozat beharangozójában. Az elnevezés igazából David Bowie azonos című számára utal: ez szól az autórádióban, amikor a főhőssel a sorsfordító baleset történik.

A széria 2006 januárjában startolt a BBC egyes csatornáján, így a második évad csak ez év elején indult az angoloknál - a sikert látva az ABC vezetői viszont már azon törik a fejüket, miként lehetne átültetni a cselekményt a tengerentúlra. Az amerikai változat megírásához - a Variety értesülése szerint - David E. Kelleyt kérték fel, aki eddig jobbára ügyvédsorozatokat készített (Ally McBeal, The Practice).

Neki segít a rendezéssel Dwight Little, aki olyan sorozatokhoz járult már hozzá egy-két epizóddal, mint az X-akták, a 24 vagy a Szökés. Little egyébként már korábban is dolgozott együtt Kelleyvel, az IMDb tanúsága szerint a The Practice számára is rendezett öt epizódot.

Arról még nincs hír, hogy az amerikai változatban ki alakítja a főszereplő Sam Tylert - az angol eredetiben játszó John Simmet viszont alighanem Vincent van Goghként láthatjuk legközelebb, a színész ugyanis elvállalta a művész életét feldolgozó Channel4-produkció, a The Yellow House főszerepét.