Keresik a legjobb videójátékost

Vágólapra másolva!
Most végre megtérülhet a Playstationre fordított rengeteg idő: ha igazán jók vagyunk, a tévébe is bekerülhetünk, és biztosan nem megyünk üres kézzel haza.
Vágólapra másolva!

A videójátékok szerelmeseinek hamarosan lehetőségük nyílik arra, hogy gyakorlatilag az egész világgal megmérkőzhessenek, és esetleg bebizonyíthassák, hogy valóban ők a legjobbak kedvenc játékukban. Az XLeague.tv nevű honlap ugyanis világméretű versenyt hirdetett, aminek legjobb mérkőzéseit (akárcsak egy sportesemény során) a Sky tévécsatorna fogja közvetíteni.

A megmérettetés a tervek szerint áprilisban indul, de a Sky májusban kapcsolódna be az eseményekbe, amikorra már tényleg csak a profi játékosok vannak versenyben. A tornára be lehet nevezni egyénileg és csapatban is, ez természetesen attól is függ, hogy épp milyen jellegű játékról van szó.

Az XLeague még nem erősítette meg, hogy pontosan milyen játékokban lehet majd versenyezni, de azt ígérte, hogy ugyanúgy lehet használni Xbox 360-t és Playstationt, mint esetleg hagyományos PC-t. Annyi bizonyos, hogy a versenyszámok főként a sport- és akciójátékok közül kerülnének ki, de a liga honlapjára feltett linkekből közelebbire is lehet következtetni.

A Sky minden héten a legizgalmasabb mérkőzést vetítené, természetesen kommentárokkal ellátva, melyekből megismerhetjük a játékosok személyét is. A végén óriási nyeremények várják a legjobbakat - az XLeague erről sem árult el közelebbit, de ha a Major League Gaming által szervezett nemzeti Playstation-verseny 800 ezer dolláros fődíjára gondolunk, akkor bizonyára itt is van miért küzdeni.

A fent említett versenyt egyébként az USA Network is közvetítette, így a dolog nem újkeletű. A szervezők célja a tévés közvetítésekkel az lehet, hogy a videójátékot szélesebb körben is elfogadtassák sportként, hiszen régóta hallani például olyan véleményeket, miszerint sokkal komolyabb szellemi-pszichikai felkészültséget igényel, mint mondjuk a mindenki által sportnak tartott golf.