Sváby András befejezi a Naplót

Vágólapra másolva!
Sváby András a kedd esti Aktívban jelentette be, hogy otthagyja a Naplót - aggodalomra azonban semmi ok, nemsokára új szerepben láthatjuk a műsorvezetőt.
Vágólapra másolva!

Sváby a hétvégén vezeti utoljára a Napló-t, amelynek pedig közel tíz éve házigazdája - már az első adásban is őt láthattuk, sőt a hőskorban sokáig egyedül vezette a műsort. (Így lesz most ezzel a stafétabotot átvevő Azurák Csaba is, aki mellé egyelőre még nem akadt váltótárs.) Sváby egyébként nem érzelmi okokból szakított a Napló-val, ez kiderül az Aktív-nak adott nyilatkozatából is: "Ez az első számú gyerek, a legfontosabb műsor az életemben, és az biztos, hogy mindig így fogok rá visszagondolni. De azt gondolom, hogy időnként jó váltani" - mondta.

Sváby tehát gondolt egyet, és elvállalta "minden idők egyik legnagyobb kvízműsorának a műsorvezetését". Ez pedig nem más, mint az 1 a 100 ellen, amely a tervek szerint február 24-én indul a TV2-n, és a későbbiekben minden hétköznap fog jelentkezni (az Áll az alku-t váltja). Bányai Gábor producer elmondása szerint azért esett a választás pont Svábyra, mert akik nagyon szeretik a kvízműsorokat, azok nagyon szeretik a műsorvezetőt is - legalábbis ez derült ki a csatorna előzetes közvéleménykutatásából.

Az 1 a 100 ellen egyébként csak pár hónapja debütált Amerikában is - tényleg gigantikus játékról van szó, ezt az ottani díszletek is jelzik. A játék lényege, hogy a főjátékos egyedül áll szemben száz másikkal, akik mindegyike szintén válaszol a feltett kérdésekre - a főjátékos pedig annyiszor kap meg egy bizonyos (körönként növekvő) összeget, ahányan rosszul válaszoltak a százból. A magyar verzió fődíja 50 millió forint, és a százak közül is vihetnek haza pénzt (ha a főjátékos elbukja a kérdést), úgyhogy nagy tolongásra lehet számítani mind a stúdióban, mind a képernyők előtt.