Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hétvégén térdig járunk a vérben

Vágólapra másolva!
A gyerekeket küldjük ágyba, csukjuk be az ajtót, majd halkítsuk le a nappaliban a készüléket: szombat este indul a rituális gyilkolászás.
Vágólapra másolva!

A TV2 egy katasztrófafilmmel kezdi ugyan a szombat estét, de eztán már a lőporszagú Gyilkos összeesküvés-t tűzi műsorra. Az RTL Klub valamivel később a Bérgyilkos ösztön című filmmel próbálkozik, de nincs egyedül ezzel, mert a Viasat 3 is ellövi ezt a szót, méghozzá A bérgyilkos kegyelme című thrillerrel, tíztől. Címek alapján valószínűsíthető, hogy aki a három legnézettebb hazai, kereskedelmi tévét választja szombat este, meghitt, baráti borozgatás helyett, az kapkodhatja a fejét a repkedő pisztolygolyók elől. Bár gyilkosnak ígérkezik az este, érdekesség, hogy a három film eredeti címében sem ez, sem a "bérgyilkos" szó nem szerepel. Az előbbi eredetileg Ignition volt, az angol-francia filmé The point man, a Helyszínelők-et követő film eredetileg pedig At the Mercy of a Stranger volt, azaz csak a magyar címadók fantáziája dicsérhető a végtelenül szellemes, őrült izgalmakat ígérő címek alapján. A címes átverésekről korábban hosszabban értekeztünk, a lényeg itt olvasható.

Ha már szombaton a tévé előtt maradunk, és jó DVD-k sincsenek bekészítve, akkor persze nem csak művérrel bőségesen lelocsolt, mozdulatlanul fekvő statiszták vagy élénkebb FBI-ügynökként feltűnő színészek közt tölthetjük az estét. Az m1 Illés-koncerttel indít nyolckor, majd zenei témánál maradva magyar lemezlovasokkal foglalkozik a Dob + Basszus keretein belül. A Duna tévé leadja reklámblokk nélkül a Kontroll-t, az HBO a Mobil-t vetíti, Kim Basingerrel. Aki szeretné tudni, mennyit ér a mája vagy a veséje, kilenckor megtudja a Spektrumon, a szervkereskedőkről készül leleplező film során. Az Animal Planet az oroszlán barlangjába, a Travel Channel pedig Ausztráliába viszi képzeletben a tévézőt, aki pedig nosztalgiázna az első magyar valóságshow-ra, az nézze A bár-t - ezúttal nem a Viasaton, hanem a Zone Club csatornán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről