Vágólapra másolva!
Közszolgálati műsorok készítésére a tavalyinál egymilliárd forinttal többet fordíthat az idén a Magyar Televízió. Új és megújuló produkciókkal gazdagodik a műsorkínálat.
Vágólapra másolva!

"2006 a hírszolgáltatás megújításának éve volt, 2007-ben a szórakoztató produkciókat korszerűsítjük, és újakat állítunk képernyőre" - közölte Pusztay András, az m1 műsorigazgatója.

A Csináljuk a fesztivált! című sorozat 19 adásában a nézők választják ki az elmúlt 50 év legnagyobb slágerét. Mától, január 29-étől, hétfőn és keddenként 46 részes sorozatot is indít a köztévé Titkos Szolgálat címmel. A sorozat minden részében a brit titkos szolgálat emberei egy újabb terrorfenyegetést hárítanak el. Archívumának értékeit teszi közkincsé az MTV, amikor közkívánatra, február 2-ától az m1 csatornán megismétli a Gondolj apádra! (Hoffmanntól Hofiig) című sorozatot - ez tavaly igen jó nézettséget hozott a csatornának. A Dob+Basszus február 3-ától már nem kéthetente pénteken, hanem minden héten szombatonként látható.

Idén májusban 50 éves a Magyar Televízió, így Múltidéző Vitrayval címmel jelentkezik február 16-ától egy olyan adássorozat, amelyben a televíziózás doyenje ötven meghatározó tévés személyiséggel beszélget. "Azt szeretném megmutatni, mi történt ez alatt a fél évszázad alatt. A névsor nem lehet teljes, vannak, akikre már csak archív felvételekkel emlékezhetünk" - mondta Vitray Tamás.

bbc

Heti kétszer: krimisorozat a BBC-től

A közélet történéseit civil aspektusból bemutató TV-taxi túl van már a 90. adáson, csaknem kétezer ember próbálta ki a beszélgetős fuvart. Mivel a csatorna nézőket vesztett vele a hírműsor után, mától már nem a Híradó-t követően, hanem előtte látható. A Híradó a tavaly ősz óta már megszokott időben, továbbra is 19 órakor jelentkezik. 19.30-tól hétfőn a TV ügyvédje, kedden az egymást váltó Önök kérték és az Életképek, csütörtökön a Gőg című filmsorozat van a képernyőn, szombaton a lottósorsolás, vasárnap pedig a Krém. A hétfői Kékfény, a keddenként jelentkező Kedd 21 és vasárnapi hírháttér műsor, A szólás szabadsága január 29-étől már este fél 9-től kezd. Az is változás, hogy hétfőtől 22.30-tól várja a nézőket az Este.

Február 2-ától, péntek délutánonként újra lesz Ablak: Déri János nyomdokain járnak a műsorkészítők, akik az érdekvédelemre koncentrálnak. Mindig fórum zárja a magazint, az élő adásba bármikor telefonon és sms-ben is bekapcsolódhatnak a nézők.