Megalázta kollégáját a Grace klinika dokija

Vágólapra másolva!
Egyszerűen lebuzizta színésztársát a Grace klinika Burke dokiját alakító Isaiah Washington. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, a melegek jogait védő szervezetek sorra tiltakoznak.
Vágólapra másolva!

Isaiah Washington a Golden Globe zárt sajtókonferenciáján állítólag a "faggot" szót használta meleg kollégája, a sorozatban George O'Malleyt játszó T. R. Knight megnevezésére. A faggot magyarul talán a buzinak felel meg leginkább, mindenesetre a homoszexuális igen pejoratív értelmű szinonimájáról van szó. Knight egyébként októberben fedte fel nemi irányultságát a nyilvánosság előtt, Washington pedig már akkor kinyilvánította ellenérzését, legalábbis, a stáb tanúsága szerint, használta már máskor is ezt a szót kollégájával kapcsolatban.

Ellen DeGeneres talkshow-jában Knight megerősítette, amit Washington a színfalak mögött mondott róla. Bejelentését óriási felháborodás kísérte, Amerika legnagyobb melegszervezete, a Gay and Lesbian Alliance Against Defamation nyilvánosan is elítélte Washingtont. "Amikor Washington kimond egy ilyen melegellenes szót - mindegy, hogy a forgatáson vagy a sajtó képviselői előtt teszi -, akkor sokkal rosszabbat tesz annál, mint hogy egyszerűen ellenséges környezetet teremt a stáb tagjai között" - nyilatkozta a szervezet elnöke, Neil Giuliano.

Washington azóta már bocsánatot kért, nagyjából ugyanúgy kezdve mondandóját, mint Mel Gibson, amikor zsidózáson kapták: "Nem tudom sem megvédeni, sem megmagyarázni viselkedésemet" - mondta. Aztán kissé patetikusra vette a figurát: "Nem tudom tovább tagadni magam előtt, hogy vannak a lelkemnek olyan feltáratlan területei, melyeket meg kell vizsgálnom - ehhez segítséget fogok kérni." A színész még elmondta, hogy szeretne találkozni a Gay and Lesbian Alliance Against Defamation vezetőivel, így nem csak Knighttól, de az egész meleg társadalomtól bocsánatot tudna kérni meggondolatlan kijelentéséért.