Tévécsatornát indíthat a YouTube

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb videóletöltő oldal, a YouTube be szeretne kapcsolódni a hagyományos televíziózásba is.
Vágólapra másolva!

A weboldalt igazgató cég alelnöke, Kevin Donahue egy Las Vegas-i technológiai bemutatón, a Consumer Electronincs Show-n fedte fel a YouTube ezirányú terveit. A nagyközönség előtti beszédében elmondta, a cég hosszútávú tervei közt szerepel, hogy saját tévécsatornát indítson.

Donahue azonban azt is sietett leszögezni, hogy a folyamat még kezdeti stádiumában tart: "Rengeteg tévécsatornával tárgyaltunk már, akik azt szeretnék, ha saját show-t indítanánk náluk, sok más cég pedig a saját csatornánkat támogatná. Jelenleg a lehetőségeken gondolkodunk, gyártjuk a stratégiát" - nyilatkozta.

Talán mindkét variáció megvalósul: először saját fejlesztésű tévéműsorokat találnak ki, melyeket egy már létező adó vetítene le - elegendő program esetén aztán elindulhatna a saját csatorna is. A YouTube egyik riválisa, a Revver egyébként már megtette az első lépést: saját műsorainak sugárzása érdekében a brit Fame TV-vel kötött megállapodást.

Annyi bizonyos, hogy a YouTube esetében is bőven lenne érdeklődő, hiszen a honlap már eddig is jól hozott a konyhára: a 2005 elején indított honlapot több mint egymilliárd dollárért vette meg tavaly a Google.