Tévésorozat készül rákos betegekről

Vágólapra másolva!
J. J. Abrams, a Lost egyik ötletgazdája az HBO-nak készül egy orvosi drámát rendezni.
Vágólapra másolva!

J. J. Abrams igazi polihisztornak számít a tévés, filmes szakmában, hiszen amellett, hogy produceri és forgatókönyvírói feladatokat lát el, rendezni, színészkedni és zenét szerezni is szokott. A Lost mellett az ő nevéhez fűződik, a szintén az ABC-n futó Alias, de a mozifilmektől sem idegenkedik: ő rendezte például a Mission: Impossible harmadik részét.

Bad Robot nevű cégével együtt most az HBO-nak dolgozik: rákos betegekről szeretne filmet készíteni - itt elsődlegesen a producer tisztje lenne az övé, de a Hollywood Reporter tudósítása szerint Abrams magára vállalta a pilot megrendezését is.

A film Jerome Groopman The Anatomy of Hope (vagyis A remény anatómiája) című könyvéből készül. Groopman szakértője a témának, a Harvardon ugyanis orvosprofesszori minőségben tevékenykedik - nem áll tőle távol azonban az írás sem, hiszen régóta a New Yorker magazin munkatársa. Groopman egyébként a film elkészültét is szakértőként felügyeli.

Szintén nagy neve van a két forgatókönyvírónak, akik a művet tévére adaptálják: egyikük Tom Schulman, aki a Holt költők társaságá-ért is felelős; másikuk Rafael Yglesias, aki pedig a Hasfelmetsző Jack történetét feldolgozó A pokolból társírója volt.