Élőben közvetítik Ford elnök temetését

Vágólapra másolva!
Szinte minden nagyobb amerikai csatorna közvetíti Gerald Ford amerikai exelnök temetését, illetve az ehhez kapcsolódó gyászszertartásokat. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai tévétársaságok hosszasan tárgyaltak mind a Ford családdal, mind a National Military District nevű szervezettel, amely a washingtoni, állami temetéseket intézi: ennek eredményeképp, a volt amerikai elnök hatnapos gyászszertartásának több elemét is közvetíti a televízió.

A két fő esemény közül az egyik már lezajlott, hiszen a december 26-án elhunyt Ford koporsóját szombaton szállították át Kaliforniából Washingtonba. A ravatalnál számos neves személyiség, köztük a jelenlegi amerikai elnök, George W. Bush is lerótta kegyeletét. Az eseményt több adón is láthattuk, a CNN például a The Situation Room különkiadásában mutatta be a történteket. Az adó egyébként is élen jár a szertartások közvetítésében, hiszen a keddi temetés mellett még egy szerdai megemlékezés is képernyőre kerül náluk.

Forrás: Red Dot

Az ABC kedden a Good Morning America-val kezdi a közvetítést. Az ABC News egyik vezetője, Bob Murphy az esemény kapcsán elmondta: "Ez egy nyilvános megemlékezés, arról az emberről, aki valaha a legfontosabb posztot töltötte be országunkban. A híreket szolgáltató tévéknek kötelességük, hogy közvetítsék a szertartást."