Vágólapra másolva!
Már ezen a héten tárgyal a médiahatóság a Magyar Televízió tervezett, ám soha el nem indított közéleti csatornájának nyilvántartásból való törléséről - derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület e heti üléseinek napirendjéből.
Vágólapra másolva!

Az m3 néven regisztrált adó ügyében a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény azon passzusa alapján jár el az ORTT, amely szerint törölni kell a nyilvántartásból azt a vezetékes vagy műholdas műsorszolgáltatót, amely tizenkét hónapon belül legfeljebb, összesen hatvan napon át folytatta műsora elosztását. Az ORTT tavaly július 20-án vette nyilvántartásba a Magyar Televízió közéleti csatornáját. A két és fél éve az MTV elnökévé választott Rudi Zoltán pályázatában egyebek mellett az szerepelt, hogy a nemzeti főadó mellett tematikus közéleti, nosztalgia-, kulturális és sportcsatornák megteremtését tervezi.

Az utóbbi tíz évben egyetlen tematikus közszolgálati televíziós csatorna indult el Magyarországon: a médiahatóság tavaly decemberben vette nyilvántartásba a Duna TV Autonómia nevű kettes csatornáját, amely idén húsvétkor sugározta első adását.