Baywatch-sztár a zsűri élén

Vágólapra másolva!
Elindította útjára az NBC új tehetségkutató műsorát, az America's Got Talent című show-t, amely a nyár nagy dobása lehet Amerikában.
Vágólapra másolva!

Jól indult a nyár az NBC csatornánál: az America's Got Talent szerda esti, első adását több mint tizenkét millióan nézték országszerte - ezzel az új tehetségkutató az esti legnézettebb műsorrá lépett elő az Egyesült Államokban. Igen szép eredmény ez a hasonló profilú, 2002 júniusában indult American Idol-hoz viszonyítva is, hiszen a korábbi énekverseny első adását "csak" kicsivel több mint kilenc és fél millióan nézték annak idején.

Az America's Got Talent igazából csak abban hasonlít az American Idol-hoz, hogy ugyanúgy tehetségkutató verseny, de itt nemcsak egyféle területen (azaz nemcsak éneklés terén) mérhetik össze tudásukat a jelentkezők - így a műsor hazai megfelelője is inkább a Benne leszek a tévében!, mintsem a Megasztár. Egyébként a produkciók is kísértetiesen emlékeztetnek a Hajós András egykori műsorában látottakra: az első adás sztárja egy nyolcéves, a stand-up comedy műfaját űző humorista és egy rappelő nagyi mellett, egy Bobby Badfingers (művész)nevű férfi volt, aki ujjai összecsettintésével adott elő különféle slágereket.

Az American Idol-lal annyi kapcsolata van még az új tehetségkutatónak, hogy producere az a Simon Cowell, aki az énekverseny kegyetlenül őszinte zsűrizője volt. Mostani műsorában már nem vállalta a kritikus szerepét, így a zsűri húzóneve David Hasselhoff lett. A Knight Rider és a Baywatch sztárja mellett a Grammy-díjas énekesnő, Brandy és egy angol újságíró-tévés személyiség, Piers Morgan osztja még meg véleményét a nézőkkel. A házigazda szerepét "az amerikai Vágó István", azaz Regis Philbin vállalta magára, aki különböző talkshow-k mellett a tengerentúli Who Wants To Be A Millionaire? című vetélkedőt is vezette.