Az Ügy - beszáll a TV2

Vágólapra másolva!
Az Ügy címmel kétszer négyrészes dokumentum sorozat indul a Magyar Telekom és a TV2 együttműködésével. 
Vágólapra másolva!

A filmeken valóságos történeteket láthatnak a nézők, olyan szereplőkkel, akik társadalmi problémák megoldásáért dolgoznak: hátrányos helyzetű emberekért, krízishelyzetbe került társainkért, nehéz sorsú közösségek fejlesztéséért vagy akár azért, hogy a társadalom civilizációs hibáira megoldást találjanak. A szereplőket, ügyeket, pályázat alapján független, társadalmi zsűri választotta ki.

Június minden keddjén, este 11 után kerülnek sugárzásra az első sorozat "ügyei". Június 6-án az első magyar hajléktalan futballválogatottat, 13-án az életveszélyesen beteg gyermekek vágyait teljesítő alapítvány munkáját, 20-án a vágóhídtól megmentett, beteg versenylovak "menhelyét", 27-én pedig a fogyatékosok színházának társulatát ismerhetik meg a nézők.

A tévé előtt ülők ezúttal nem lesznek passzív nézői a történeteknek, hiszen segíteni tudják a szereplők áldozatos munkáját anélkül, hogy felállnának a fotelból: telefonos szavazással a nézők dönthetnek arról, hogy a négy hét során bemutatott szereplők, célok közül ki, melyik kapja a Magyar Telekom által felajánlott adományokat. A legtöbb szavazatot szerzett film hőse 5 millió, a többi három film hőse 1-1 millió forint adományban részesül.

A Magyar Telekom (T-Com, T-Mobile) hálózatából leadott szavazatok ára 200 forint (Domino előfizetéssel rendelkezők kivételével, az összeg áfamentes), amely összeget a távközlési vállalat teljes egészében annak a szervezetnek továbbítja, amelyre a néző a szavazatát adta. Így - az összesen 16 millió forint elnyert adományon felül - a nézők adományaként ezek az összegek is segítik a filmeken látott célok megvalósítását. A dokumentum-filmeket a Kandi Európa Kft., Kandász Andrea és stábja készítette.