Kate Mossnak bejött a kokain

Vágólapra másolva!
Újságokban és televíziós műsorokban is láthattuk tavaly ősszel azt a lesifotót, amelyen a világhírű modell, Kate Moss épp egy adag kokainnal ismerkedik. A negatív reklám  végülis igencsak a sztár hasznára vált: modellként keresettebb, mint valaha, éves jövedelme pedig megduplázódott azóta.
Vágólapra másolva!

Az ominózus felvételt követő közfelháborodást látva senki nem hihette, hogy Mosst még egyszer kifutó vagy reklámfotózás közelébe engedik az illetékesek. Úgy tűnt, nem segít rajta az sem, hogy az eset után nyilvánosan bocsánatot kért, hiszen az egyhónapos elvonókúra után gyakorlatilag egyből visszatért a londoni éjszakai életébe, amelyből azóta is igen tevékenyen kiveszi a részét. Ráadásul felújította kapcsolatát egykori barátjával is, aki valószínűleg rávette a kokainozásra annak idején - a Libertines és a Babyshambles zenekarok frontembereként ismert Pete Doherty ugyanis nem csinál titkot abból, hogy rendszeresen és szívesen fogyaszt drogokat: szinte már nem telik el nap anélkül, hogy viselt dolgairól ne cikkezne valamely médium.

Akármilyen negatív dolog is a kokainfogyasztás a társadalmi megítélésben, az azonban tény, hogy a média jóvoltából az emberek látóterébe - pár év szünet után - újra bekerült az anorexiás szépség. Az ebben rejlő üzleti lehetőséget (hogy akiről sokan beszélnek, azzal mindenképp el lehet adni valamit) elsőként a Mosst annak idején ismertté tevő Calvin Klein ismerte fel, és azonnal megújította vele szerződését. Jó hírük megőrzése érdekében, a neves ruhacég kreatív vezetője nyilvánosan indokolta döntését, miszerint Moss régi, jól bevált reklámarcuk (reklámtestük), így egy kisebb botrány miatt kár lenne lemondani róla. És igaz ugyan, hogy a modellt már régóta nem láthattuk Calvin Kleinbe öltöztetve, egyénisége és kisugárzása azonban állítólag remekül illik a cég frissen piacra dobott farmerjéhez.

Miután a Calvin Klein meg merte tenni azt a lépést, hogy ötszázezer fontot kifizetett Moss kisasszonynak egy nadrágfelhúzásért, a többi, modellekkel reklámozó cég sem várhatott tovább. Így az új ajánlattevők között olyan nevek is szerepelnek, mint Roberto Cavalli, Stella McCartney, a Bulgari vagy a Virgin Mobile. A mostanság csak Kokain Kate-ként emlegetett modell végeredményben tehát igen jól járt azzal, hogy rossz szokása gyakorlása közben lencsevégre kapták, és ennek számlatömbjében is van nyoma: keresete az eset előtt még messze elmaradt szupermodell társaitól, évi négy és fél millió fontjával jóval Gisele Bundchen és Heidi Klum mögött kullogott - a frissen kötött szerződésekkel a zsebében viszont közel kilenc és fél millióra becsülik éves jövedelmét.