Brit politikusok az ismétlések ellen

Vágólapra másolva!
A brit Szabad Demokrata Párt támadja a tévéadókat amiatt, hogy karácsonykor rengeteg ismétlést sugároznak.
Vágólapra másolva!

A párt, pontosabban Don Foster, a kulturális ügyekért felelős szóvivő egy felmérésre hivatkozik, mely szerint az angol tévécsatornák a tavalyi évhez képest nem kevesebb, mint 42%-kal növelték a karácsony három napja alatt látható ismétléseket - ez azt jelenti, hogy a programok több mint harmadát alkotják olyan műsorok, amelyeket jó eséllyel láttunk már máskor is.

Foster szerint ez csak "egy olcsó és lusta módja annak, hogy a tévések kitöltsék a műsoridőt". A nézők szemszögéből vizsgálva a helyzetet még megjegyezte, hogy az idei karácsonyi program sokakban keltheti a déja vu érzését. Azt azonban ő is sietett leszögezni, hogy nem a klasszikus, sokak által kedvelt filmekkel van a baj, melyeket szinte minden évben lead a televízió, hiszen ez már egyfajta hagyománnyá nemesült az idők során.

Amit a csatornák most művelnek, igazi szégyen Foster szerint, főleg az után, hogy a tavalyi évben pont a saját gyártású, illetve korábban még nem vetített műsorok számát növelték ugyanebben az időszakban. A politikus - az ominózus felmérés nyomán - külön leszidta a legtöbb ismétlést adó Channel 5-ot, megdicsérte viszont az ITV-t, amely 2003 óta nem emelte a karácsonyi ismétlések számát.