Sztárokat képeznek át rendőrökké

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a valóságshow műfajának nincsenek határai: a legújabb ötlet szerint ismert személyeket képeznének át rendőrökké, talán ezzel is segítve a bűnmegelőzést.
Vágólapra másolva!

A CBS Armed and Famous (azaz Felfegyverzett és híres) című műsorának alapkoncepciója igen egyszerű: végy néhány B listás sztárt, majd adj a kezükbe fegyvert és öltöztesd őket rendőri egyenruhába. Ezek után kezdődhet a kiképzés, amin a nézők jókat derülhetnek, később pedig izgulhatnak azon, hogy kedvenc versenyzőjüknek sikerül-e egy bűnözőt is elfognia.

A szereplést egyébként valóban csupa másodvonalbeli híresség vállalta, így a leendő rendőrök között megtalálhatjuk Michael Jackson egyik testvérét, La Toyát, illetve a nagy Ozzy fiát, Jack Osbourne-t is. Mellettük a Jackass oszlopos tagjának számító Wee Man, a sorozatszínész Erik Estrada és egy egykori birkózó, bizonyos Trish Stratus ölti magára az uniformist.

A forgatási munkálatok az Indiana állambeli Muncie-ban zajlanak, amelyet tipikusan amerikai hangulata miatt választottak a készítők. A jelentkezők átképzését a körülbelül hatvanezer lakosú kisváros rendőrsége végzi: ennek során a hírességeket megtanítják fegyverrel bánni, és arra is kitérnek, hogyan kell megállítani az esetleges menekülőket. A tréning (és a filmezés) még január közepéig folytatódik, a kész műsor valamikor 2007 során kerül adásba.

Az átképzést természetesen nem kell olyan nagyon komolyan venni, ezt mutatja például az is, hogy a CHiP's című sorozatban történetesen rendőrt játszó Estrada állítólag kijelentette, szüksége van a műsorban hordott parókájára is ahhoz, hogy igazi rendőr lehessen; a helyi újság, a Muncie Star Press pedig arról tudósított, hogy La Toya Jackson máris elvérzett a fizikai teszten, mert nem tudta megcsinálni az előírt huszonöt fekvőtámaszt.