Spielberg filmes Megasztárt készít

Vágólapra másolva!
Mostanában egyre több tévéműsor producere az eddig inkább csak a nagyvászonról ismert Steven Spielberg.
Vágólapra másolva!

Spielberg David Geffennel és Jeffrey Katzenberggel közösen alapított cége, a DreamWorks korábban is vállalt ugyan televíziós munkákat (az ő művük például a Michael J. Fox főszereplésével készített Kerge város), de erre a területre nem helyeztek olyan nagy hangsúlyt - miközben a moziba sorra gyártották a sikeresebbnél sikeresebb filmeket (Gladiátor, Shrek, A kör stb.).

Spielberg nemrég, az International Emmy rendezői találkozóján jól ki is osztotta a tévéseket - most pedig kapásból négy olyan tévés produkcióról is tudunk, melyet ő támogat. A múlt héten pattant ki például a hír, miszerint a TNT csatorna a DreamWorkstől rendelte meg Stephen King és Peter Straub közösen írt könyvének, A Talizmán-nak tévés adaptációját.

Spielberg emellett a Foxnak dolgozik gőzerővel: tavasszal Megasztár-rendszerű valóságshow indul az ő ötlete nyomán, melyben ifjú rendezőjelöltek versenyezhetnek egymással. Csakúgy, mint a Megasztár-ban, az On The Lot-ban is különféle stílusokban mérik össze tudásukat a jelentkezők - csak épp nem az éneklés, hanem a filmkészítés terén. A műsorba egyébként itthonról is jelentkezhetünk, hisz egyrészt a készítők a Magyar Független Film és Video Szövetséghez is eljuttatták felhívásukat, másrészt a versenyfilmeket is az interneten lehet feltölteni.

A világhírű rendező, illetve cége még két pilotot készít a Foxnak: az egyiket a Ryan közlegény megmentésé-nek egyik "katonája", Edward Burns írja és rendezi, méghozzá feleségével, az inkább modellként ismert Christy Turlingtonnal közösen. Nem véletlen, hogy Burns nejét választotta társírónak, hiszen a tervezett sorozat a divat világáról szól, pontosabban öt barátról, akik ezen a területen szeretnének befutni.

A másik munka már közelebb áll Spielberg világához, ezt íróként a Vészhelyzet egyik szerzője, R. Scott Gemmill jegyzi. A történet a II. világháborúban részt vevő fizikusokról szól, akik létrehoznak egy időalagutat, amely egyenesen 2007-be vezet. A tudósok nem szökni próbálnak a háború elől, épp ellenkezőleg: jövőbeli technikával szeretnék segíteni bajtársaikat - igen ám, csakhogy az egyikük beleszeret egy nőbe, aki 2007-ben él.