Kihalástól menthetnek meg a sztárok

Vágólapra másolva!
Az ITV-n új műsor indul, amelynek minden epizódjában egy-egy neves személyiség hívja fel a figyelmet a veszélyeztetett állatokra.
Vágólapra másolva!

A nyolc részből álló Extinct kihalás szélén álló fajokat mutat be, ezzel kívánja felhívni a nézők figyelmét az állatok nehéz sorsára, illetve a védelmükkel kapcsolatos emberi feladatokra. Az összeállításban szerepelnek olyan, köztudottan veszélyeztetett fajok, mint az óriáspanda vagy a hegyi gorilla, de az ezeknél jóval kisebb publicitást kapott indiai elefánt és kérgesteknős is megjelennek a műsorban.

Természetesen nem csak a puszta ismeretterjesztés a célja a sorozatnak, hiszen a műsor ideje alatt folyamatosan tudatják az emberekkel, hogy milyen szervezeteknek küldhetnek adományokat. Sőt, hogy a tévézést interaktívvá tegyék, bevezették a nézők által oly kedvelt szavazás intézményét is: ebben az esetben arra a kedvenc állatra lehet szavazni, amit leginkább meg szeretnénk menteni a kihalástól. A műsor ideje alatt összegyűlt pénz ötven százalékát ennek az állatnak a megmentésére fordítják, a maradékot pedig egyenlő arányban osztják el a másik hét faj között.

A sziszifuszi munkát ezúttal ismert személyek is segítik, a Ruandában élő hegyi gorillákhoz például a Chealsea egykori hátvédje, Graeme Le Saux látogat el. A jótékony célú programban részt vesz többek között Sadie Frost színésznő (Lökött örökösök, Bűvös vadász), kolléganője, Pauline Collins (Shirley Valentine), valamint Poirot megformálója, David Suchet is.