Új részekkel tér vissza az Emmy-rekorder

Vágólapra másolva!
A világ egyik legnépszerűbb gyermekműsora, a Jim Henson bábművész karaktereit híressé tevő Szezám utca újra látható itthon, decembertől a Minimaxon. Eddig 36 évad ment le belőle - ez bő négyezer részt jelent. 120 ország gyerekei ismerik.
Vágólapra másolva!

A Minimax csatornán decembertől szombat és vasárnap délelőttönként a Szezám utca című blokkban a legújabb sorozatokat, így a Játsszunk a Szezám utcában!, az Elmo világa és a Világjáró Grover legfrissebb epizódjait ismerhetik meg a magyar gyerekek. A Szezám utca világszerte népszerű, számos Emmy-díjjal jutalmazták (A Wikipedia 109-ről tud), és számos tanulmányban bebizonyították, hogy fejleszti a gyerekek képességeit.

Az óvodások a Játsszunk a Szezám utcában! sorozat nézése közben a képernyő előtt játszhatnak a szereplőkkel - a figurák dalai és vicces párbeszédei közben gondoskodnak arról, hogy a tanulás jó hangulatban és könnyebben menjen a kicsiknek. Az Elmo világá-ban a gyerekek minden egyes részben egy-egy témával ismerkedhetnek meg, így például a sorozat első részében a gyerekek megtudhatják, hogyan kössék be a cipőjüket, miért találták ki az emberek a cipőket és ki milyen cipőt hord. A Világjáró Grover gyereknek szóló ismeretterjesztő utazási műsor, a kicsik megismerhetik, hogyan élnek a gyerekek a világ más tájain.

minimax

A Szezám utca indulásakor változásokat hozott a televízió és a gyermekek kapcsolatában, és a szórakoztatva oktató televíziós műsor példájává vált. Pedagógusok szerint a sorozat humoros és játékos formában tanítja a gyerekeket a helyes viselkedésre, több szinten fejleszti képességeiket, jó hatással van kreativitásukra és problémamegoldó képességeikre is.