Buci, Tilla és a milliók

Vágólapra másolva!
Milliók nézik és tízmilliókat költenek sms-re, szimpátiavoksra. A nemzetközi trendnek megfelelően táncos show-k vették át az uralmat szombat este: az RTL Klub másodjára mutogatja a pár hét alatt felkészített hazai média-személyiségeket, amint passzos ruhákban mambóznak, a TV2 viszont fiatal, de a nagyközönség számára teljesen ismeretlen táncosok személyes varázsában hisz. Roppant költséges produkciók, százak dolgoznak a műsorok sikeréért: lássuk, mit láttunk!
Vágólapra másolva!

A csicsás, csalfa csillogást, a színpompás színpadot, a táncosok ugrándozását másképp ítéli meg a nagyvárosi, mindig kritikus értelmiségi, a szentvakodntúrási faköböző, a pécsi plébános vagy a balatonőszödi boltos, ám egy dolgot tisztán kell látni: a szombat esti tévéshow-k hihetetlenül költséges produkciók, melyek sok száz ember komoly munkájára, ezer órányi próbára, gyakorlásra támaszkodnak. Mi sem lenne egyszerűbb, mint kinevetni egy suta mozdulatot, egy bakit - de ne legyünk kegyetlenek, nézzük, miről maradt le az, aki színházban, moziban, étteremben, kocsmában időzött szombat este, és nem volt kíváncsi a két nagy kereskedelmi tévé monstre-produkciójára!

Nagy differencia persze nincs, mindkettő ugyanúgy üzemel, a nemzetközi trendeknek megfelelően, egy női és egy férfi műsorvezetővel, drámai végkifejlettel, könnyes búcsúval, kiesőkkel - és közben ugyanazon módszerekkel próbálják elvenni a néző pénzét, azzal, hogy rokonszenv-szavazásra, sms-küldésre buzdítják a tévé előtt dekkolót. Ne legyen kétségünk, a reklámblokkok bevételei mellett jelentős pénzek érkeznek más csatornánkon keresztül is. Hogy aztán a bulvárlapokból, klipekből, recsegős bakelitlemezről vagy mozivászonról ismert sztár tánca, vagy a tökéletesen ismeretlen tehetség akrobatikus, látványos mozgása csábítóbb-e, netán az m1 műsora, Al Pacinóval és Keanu Reeves-szel, netán a cékla története a TV Paprikán, azt ki-ki maga eldöntheti. Mi a táncos show-k közt flangáltunk, lábunkban volt a bugi.

19.55. Az RTL már elkezdte: a Barátok közt Kertész Mónikája táncát dicséri nagyon a zsűri: logikus, az első táncot nem lehet lehúzni, mert akkor a néző vállat von, és már kattint is nyomban, mondván, itt átvernek engem, kérem. "Mintha egy tíz éve futó produkció lenne a Westenden" - lelkendezik az egyik elfogultnak tűnő zsűritag, más szerint a nézők ajándékot kaptak Farkasházy Rékáéktól, akik "merték bevállalni a fiatalos vagányságot."

20.23. Dukai Regina táncol, miután a zsűri alaposan lepontozta kiváló színészünket, Szabó Győzőt. A művészen viccesen áll a flancos ruci, de a hangulata már korántsem olyan tréfás, mint öltözéke. Shakira nagyon dögös számát löttyedten, kiherélve adja elő a zenekar, így nem lett volna világsiker.

20.28. A TV2-n megy a tehetségkutató show, épp a gyönyörű Daniela elmélkedik valamin. Egy sárgaruhás táncoslány (Karsai Zita?) fején egy kedves kölyökpuli pihen, Olter Vanda pedig hosszú, fekete copfot lóbálva energikusan belibben a színpadra - távolról szemlélve, mintha csak egy fehér bugyi lenne rajta alul, ami kétségkívül pikánssá teszi a látványos táncot. Tilla társa, Patrícia szavazásra szólít fel. Olyan rövid a szoknyája, mint a magyar labdarúgó-válogatott idei sikereinek listája.

tv2
Tilla komor, talán már tudja a nézettségi adatokat - klikk a 3. oldalra!

20.46. Az RTL-en épp a hosszú frufruval bíró Ungár Anikót dicséri a zsűri, a szemébe hulló haja minden pislogásnál megrezeg, Hajas László láthatóan csak Stohlt nyírta meg. Csonka Pici a háttérben kezeit tördeli, idegesnek látszik, pedig látott már kamerát - úgy ötezer alkalommal.

20.50. Egyik csatornán a személyi kölcsön előnyeit ecsetelik, majd mosógépet kínálnak. A másik adón fantasztikus telefontarifákkal dobálóznak, majd fejfájás-csillapítót ajánlanak a fogyasztói társadalom mohó tagjainak.

21.12. Patrícia szeretné, ha szavaznánk. Egy rokonszenves párocska breakre készül, de nem Fenyő Miki Jön a break-je az alap, 1984-ből, hanem a Run DMC zenéjére pattognak és tekeregnek. Laci és Kati később kapucnis pulóverben és sísapkában izzadva hallgatják a zsűri értékelését. "A koreográfusnak fantasztikusan kell gratulálni" - lelkendezik Kishonti Ildikó. A gyönyörű Daniela szerint rendben volt, higgyük el neki. Tilla elmondja a számot, nem bánná, ha szavaznánk.