Gálvölgyi is biztos pont

Vágólapra másolva!
Az RTL nagyon erős a kereskedelmi célcsoportnál, a TV2 a teljes lakosságnál van szorosan a nyomában. Változatlanul a Barátok közt a magyarok nagy kedvence, 1,8-2 millió honfitársunk vergődne, hánykolódna álmatlanul, ha levennék műsorról. Ilyen gaztett nemigen várható a közeljövőben, de a Te vagy az életem továbbra is gyászosan szerepel, lehet, hogy Natalia Oreiro valójában a TV2 beépített embere. A száznyolcvan részes szappanopera csak a 76. epizódjánál tart, de prognózisunk szerint nem éli meg a karácsonyt ebben a műsorsávban.
Vágólapra másolva!

Az év 42. hetének nézettségi versenyét is az RTL Klub nyerte: a teljes lakosságnál csak 1,2 százalékkal, de a kereskedelmi célcsoportban már jelentős fölénnyel. Az elmúlt héten az RTL 26,2 százalékot, a TV2 kereken 25 százalékot írhatott fel (azaz az AGB Nielsen mérései szerint a tévéző magyarok fele a két nagy csatorna egyikén időzik rendre), miközben az M1 13,8, a Viasat pedig 5,2 százalékos átlagos nézettséget produkált. A 18 és 49 éves kor közti nézőknél közel négy százalék az RTL előnye, de este, főműsoridőben ez nyolcra hízik. A Viasatot a korosztály 6,1 százaléka követi, miközben az M1 tíz százalék alatt maradt.

Csütörtökön 2 millió 54 ezer néző figyelte a Barátok közt történéseit, ezzel ismét a Mátyás király téren ünnepelhettek első helyet. A teljes lakosságnál az ugyanazon a napon leadott Fókusz lett a második, 1,84 millió nézővel, majd a TV2 Napló-ja lett a harmadik, ezt 1,77 millióan nézték átlagosan.

A továbbiakban is bejáratott, régről ismert műsorok sorjáznak, új elem nemigen került be az élmezőnybe. A Gálvölgyi-show 38,5 százalékos közönségaránya és 1,71 millió nézője szép eredmény, mint ahogy az Áll az alku-nak is volt jó napja, 1,62 millió nézővel - noha ez is messze van az év eleji szárnyalástól. Csütörtökön a Jóban-rosszban is igen korrekt nézőszámot hozott (1,56 millió). A legnézettebb hírműsor a vasárnapi Tények volt a teljes lakosságnál, az év egyik legizgalmasabb versenyét, a Forma 1-es Brazil Nagydíjat átlagosan 1,49 millióan nézték - csak emlékeztetőül, épp ekkor futott a konkurenciára átcsábított Zalatnayval (is) forgatott Napló.

AZ RTL-es hírműsorok közül a szerdai volt a legizmosabb, ebből kereken 1,4 millióan informálódtak. A szökés 40 ezer nézővel megverte a Született feleségek-et, az Egy rém rendes család pedig 1,19 millió nézőt hozott, 27,5 százalékos közönségaránnyal. A Megatánc 1,13 millió nézőt érdekelt huzamosan, ennél jobban ment az Indiana Jones-sztorik gyenge koppintása az RTL Klubon, a Salamon király kincse.