ORTT: Nem volt összhang a TV2-nél

Vágólapra másolva!
Állampolgári bejelentés alapján, az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának eljáró tanácsa megvizsgálta a TV2 szeptember 20-án sugárzott Aktív című műsorszámát, mivel a panaszos kifogásolta, hogy a Kossuth téri tüntetésről telefonos tudósítást adtak, miközben az utcai zavargásokat mutatták.
Vágólapra másolva!

A Panaszbizottság eljáró tanácsa megállapította, hogy a kifogásolt műsorszám a 2006. szeptember 19-i budapesti békés demonstrációval és az éjszakai utcai zavargásokkal foglalkozott, amelyek közérdeklődésre számot tartó hazai események voltak. A Panaszbizottság véleménye szerint a műsor kellő körültekintéssel szólaltatott meg olyan személyeket, akik valamilyen módon érinttettek voltak a fenti eseményekben. Ennek megfelelően a Kossuth téri békés demonstráció résztvevőivel is, de az éjszakai utcai zavargásokban részt vett emberekkel, bolttulajdonosokkal, egyszerű járókelőkkel, szemtanukkal is készültek riportok - áll a közleményben.

A Panaszbizottság többségi véleménye azonban az, hogy a szeptember 20-i Kossuth téri békés demonstrációról készített, élő telefonos bejelentkezés, annak hanganyaga - amely a Kossuth téri demonstrálók létszámáról és békés, nyugodt viselkedéséről szólt - nem volt összhangban a műsorszolgáltató által közvetített képanyagokkal, amelyek a szeptember 19-i éjszakai utcai zavargásokról készültek.