Sztártánc, második menet

Vágólapra másolva!
Rövidesen indul a tavasz egyik nagy dobásának folytatása, a Dancing with the stars mintájára felépített Szombat esti láz. Nyolc hazai híresség táncol nyolc profival, a végén pedig - persze Connor és Duncan McLeod mellett - csak egy maradhat. Nézzen sok friss sztárképet!
Vágólapra másolva!

Mitől ilyen népszerű ez a műfaj, ez a formátum? Az eredeti licenc megvásárlása helyett saját show-t készítő RTL szakértői szerint azért lesz nézett, mert itt "sztárok" mutatják be, mit tudnak egy számukra idegen terepen, a táncparketten. Velük kapcsolatban pedig sokaknak vannak érzései: vagy nagyon kívánják sikerüket, erősen szorítanak győzelmükért és szórják az emelt díjas sms-eket, mint az orosz Ivanov a focivébé holland-portugál meccsén a sárga lapokat - vagy épp azért drukkolnak igen gonosz módon, hogy az ellenszenves celeb zuhanjon le látványosan a lépcsőn, essen hasra egy izzadságcseppen, de minimum csússzon le csinos nadrágja az élő adás során, hadd legyen közröhej tárgya. A Megatánc ismeretlen tehetségeket fog bemutatni (ők pedig a táncukat), az RTL viszont abban bízik, hogy médiaszereplők, ismert arcok jobban eladják a show-t. A számok azt mutatják, hogy igen, így például az USA-ban az ABC hasonló műsora nem ismer kegyelmet.

Hat héten át tart a show, melyben nyolc versenytáncos mellett hazai médiaszemélyiségek mutatják be, mennyire sikerült elsajátítaniuk a betanított lépéseket. Dukai Regina, Farkasházi Réka, Kovács Ágnes, Ungár Anikó, Csonka András, Gönczi Gábor, Somló Tamás és Szabó Győző a hazai sztárok, miközben megmaradtak műsorvezetőnek Kapócs Zsóka és a frizurája miatt az első döntő után sokat kritizált Stohl András.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón - miközben Kapócs Zsóka inkább csak dekorációs elemként volt jelen - Stohl elmondta, hogy az utcán már mindenki csak a show folytatásáról faggatja, és ezért is hatalmas öröm számára, hogy a bámulatosan tehetséges, félelmetesen rugalmas táncosokkal, a lenyűgözően kitartó és szerfelett ügyes szereplőkkel, és a fantasztikus, precíz, éber zsűrivel együtt készülhet a folytatásra. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója inkább számokban gondolkodott: tavasszal többször megverték nézettségben a Megasztár-t, így logikus lépés volt újabb show-t indítani. A döntőn volt olyan periódus, mikor 3 milliónál többen figyelték a táncot, de a finálé 2,6 milliós átlagos nézettsége miatt sem kell pironkodni, hiszen eddig ez az év legnézettebb műsora Magyarországon. Érdekesség, hogy a futball-vébé döntőjét ennél kevesebben figyelték az AGB Nielsen mérései szerint - a külföldi tévések el sem hiszik, ha ezt az adatot hallják.

Forrás: [origo]

Az adás első felében a párok mindegyike bemutat egy-egy táncot, de előtte a felkészülésről még egy rövidfilmet is megnéznek a tévézők. Az előadások után lehet szavazni a telefon segítségével, így a zsűri és a nézők döntenek arról, kik folytathatják. Egy páros esik ki szombatonként, egészen addig, míg három páros marad: ők a döntő résztvevői. Egyszerűbb, mint a pogó.