Különleges tematikus tévé indul

Vágólapra másolva!
A tematikus tévék sorában itt a legújabb: a munkáiban a pszichológiát a modern hétköznapi élettel párosító, Terence McPhaul tévécsatornát indít, amelynek középpontjában természetesen a pszichológia áll.
Vágólapra másolva!

Persze semmiképp ne gondoljuk, hogy a csatorna a nagyközönség által unalmasnak tartott tudományos műsorokat fogja naphosszat sugározni, hiszen McPhaul nagyon is tisztában azzal, hogy mi kell a népnek. Ezért úgy tünteti fel a pszichológiát, mint a modern életben mindenhol jelenlevő dolgot - erre utalnak tévés működését megelőző könyvei is, például a beszédes című Psychology of Hip Hop vagy a hírességek problémáit boncolgató The Celebrity Psyche.

Talán mondanunk sem kell, mindkét mű helyet kap a nemes egyszerűséggel PsychTV névre keresztelt csatorna műsorszerkezetében. A hetente jelentkező Psychology of Hip Hop keretében például egyes területek (média, politika stb.) ellentétes véleményt képviselő tagjai vitatkoznak aktuális pszichológiai problémákról. Az utóbb említett könyvből a Sessions With Terence McPhaul című show nőtt ki, melynek minden részében egy-egy sztár ül le beszélgetni a pszichológussal.

A csatorna fő célkitűzése a szórakoztatva tanítás, de emellett megjelenik a puszta szórakoztatás is: az adásban ugyanis nem csak pszichológiai témájú show-k szerepelnek, de helyet kapnak máshol is jelen lévő témákkal, például a sporttal vagy a zenével foglalkozó műsorok is. Ennek oka talán az lehet, hogy McPhaul - saját bevallása szerint - 2012-re szeretné a csatornát világméretűvé fejleszteni.