Orosz alvilág, 54 részben

Vágólapra másolva!
Az orosz alvilág játssza a főszerepet fél éven át szerda és csütörtök esténként a Duna Televízióban; szeptember 13-tól sugározza ugyanis a Pétervári banditák című sorozatot a csatorna.
Vágólapra másolva!

A kilencvenes évek elején kezdődő történet az alvilág mellett az éppen az oroszországi rendszerváltást megélő gazdagabb társadalmi csoportok viszonyait is bemutatja. A több szálon futó, szerteágazó és rengeteg szereplőt felvonultató cselekmény kiindulópontja egy régi vágású, következésképpen tisztességtudó tolvaj története, aki jogszerűnek semmiképpen sem nevezhető módon jutott egy Rembrandt-festmény birtokába.

A képtolvaj, az éppen haldokló Báró célja nem is a meggazdagodás, hanem a tisztességtelen játékosok megleckéztetése, no és az, hogy ne vigye magával a sírba, amit az Ermitázs műkincseinek hamisításáról megtudott. Andrej Konsztantyinov regényét 54 epizódban vitte filmre a Szolzsenyicin-díjas Vlagyimir Bortko, minden idők egyik legsikeresebb orosz gyártású tévésorozatát alkotva meg ezzel - közölte a Duna Televízió.