Megvan a Megasztár győztese

Vágólapra másolva!
A két legolvasottabb hazai bulvárlap címlapon hozza, hatalmas betűkkel, hogy "Varga Feri elhagyta családját Bettyért". Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a Megasztár döntője. Még el sem kezdték a döntőt, fel sem szerelték a színpadot, de máris tízezer-null oda.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben már egyértelműen Rúzsa Magdolna számított a Megasztár abszolút esélyesének. Sokan úgy vélik, hogy ezt a tehetségkutató show-t ő már csak elveszítheti. Az [origo]-n bő két hete, jó 14 ezren szavaztak, a kérdés pedig az volt, hogy "Ön szerint ki nyeri a harmadik szériát?". A vajdasági lányra 10 ezer 728 voks érkezett, azaz a kattintók háromnegyede vélte úgy, hogy ő lesz, aki mindent visz. Szabó Eszter (azóta kiesett) a szavazatok 8,4 százalékát szerezte meg, 1194 látogatónk hitt az ő győzelmében. Az akkor még versenyben lévő Póka Angéla és Varga Ferenc közt pedig célfotó döntött, majdnem egyformán szerepeltek a játékos szavazásban: előbbi 1123, utóbbi 1121 voksot kapott. Ez persze akkor nem jelent még semmit, nem a leadott sms-eket számoltuk, és a kérdés is csalafinta volt, nem úgy szólt, hogy "Ön kire fog szavazni?".

Tudni kell, hogy itt nem egy szigorú, objektív zsűri korrekt pontozása dönti el a versengést, hanem a nézői szavazatok - a néző pedig már csak olyan, hogy szívesen nyom egy-két sms-t a számára legrokonszenvesebb szereplőnek, függetlenül attól, hogy milyen az énekhangja. Nem szavaz olyanra, akivel egy percet sem szívesen tartózkodna egy légtérben, még akkor sem, ha az öt oktávnyi énekhanggal bír, hatezer dalt ismer, és még szteppel is hozzá. "Olyan édesen áll ott, olyan kis mimóza!", sóhajtanak elérzékenyülve háziasszonyok, és már nyúlnak is a mobil után. "Szimpi volt, amit az Aktív-ban mondott, meg szép a szeme" - mondják mások, és hopp, már megy is a tucatnyi voks.

Egy ilyen tehetségkutatóban, ami a nézői szimpátiára támaszkodik, a világ legjobb hangja sem nyerhetne, ha gazdája ellenszenves, taszító karakterrel bír. A klasszikus valóságshow-kat (kaptunk három Való Világ-ot és két Big Brother-t) sem a legérdekesebb, legszórakoztatóbb figurák nyerték, hanem jobbára azok, akik viszonylag szerények bírtak maradni, és meghúzódtak a háttérben. VV Szabolcs hónapokig észrevétlen volt, mint egy gyártelep pókhálós, sötét sarkában megbújó ügyes, ipari kém, a stáb a napi egy percét is nehezen, keserves munkával tudta kiizzadni az összefoglaló számára. A VV3 győztese, Milo, szintén olyan ügyesen bujkált hónapokon át, hogy a kamerák gyakran berendezési tárgynak vélték, simán átsiklottak néma figuráján.

Forrás: [origo]

Tavaly Caramel nyert

Még tíz napot kellett volna kihúzni, de tovább nem lehetett titkolni. Azzal, hogy a jó hanggal - de közben feleséggel és két gyerekkel is - bíró, sátoraljaújhelyi fogtechnikus bevallotta már hetekkel ezelőtt, hogy elhagyta családját a Megasztár csinos vokalistája, Balassy Betty miatt, valószínűleg el is dőlt a döntő. A hírt - némi pihentetés után - a bulvársajtó ma dobta be, címlapon, méretes betűkkel, így még az újságos előtt elsétáló, bulvárra nem fogékony járókelő is értesülhet arról, hogy csúnya gazság történt, magára marad egy asszony és két gyerek. A szerelemtől megmámorosodott énekesnek eddig is viszonylag szerény esélyei voltak a végső győzelemre Magdival szemben, de nem kockáztatunk sokat, ha kimondjuk: innen sokkal nehezebb lesz, mint eddig, noha a döntőig sem volt könnyű dolga.

A szavazók zöme alighanem nő: a családos anyukák, morállal még rendelkező, erkölcsös nagymamák voksaiból pedig nyilván több jut majd a vajdasági lánynak. A mesebeli Magdi pedig kocsival megy haza, kis falujába.

Kalmár Csaba