Mick Jaggerre vadásznak az emberrablók

Vágólapra másolva!
A Rolling Stones énekese szívesen venné, ha elrabolnák. Legalábbis szerepet készül vállalni egy most induló sorozatban, amelynek cselekménye az ő túszul ejtése körül bonyolódik.
Vágólapra másolva!

A rocksztár az ABC csatornával folytat tárgyalásokat egy új komédiasorozatról, amelyet az Ed készítői, Jon Beckerman és Rob Burnett írtak. A műsor címe eredetileg I Want to Rob Jeff Goldblum (azaz El akarom rabolni Jeff Goldblumot) lett volna, de a Légy-ben és a Jurassic Park-ban is tudóst alakító színész más irányú elfoglaltsága miatt visszalépett a szereptől. Az alkotók ez után írták át a karaktert Jagger személyére, akinek nem lesz nehéz dolga: önmagát kell eljátszania.

A Stones frontemberétől egyébként nem áll távol az igazi színjátszás sem, számos filmben megcsodálhattuk már színészi tehetségét. Tony Richardson klasszikus mozijában például ő személyesítette meg a film címét is adó, ausztrál népi hőst, Ned Kellyt, de emlékezetes alakítást nyújtott a Freejack című sci-fiben is.

Az új sorozatban - annak ellenére, hogy ő áll a történet középpontjában - viszonylag keveset lesz jelen ténylegesen a képernyőn. A középpontot ugyanis a főszereplő határozza meg, aki el akarja rabolni a híres énekest - így Jagger személye leginkább az ő tervezgetései kapcsán kerül csak előtérbe. A nagy terv kieszelője egy elkeseredett New York-i munkás (a Grounded for Life-ból ismert Donal Logue), aki ezzel a kis csínnyel akarja feldobni saját és kollégái unalmas életét.

Nem Jagger különben az egyetlen zenész, aki mostanában munkakapcsolatba került az ABC-vel: Elton John például a produceri teendőket látja el a csatorna egyik vígjátéksorozatánál, a Him and Us-nál. Nem tudni, hogy a popikon hogyan viszonyul saját életkorához, mindenesetre az általa futtatott műsor egy kiöregedett rockzenész történetét dolgozza fel.