Thriller- és horrorcsatorna indul

Vágólapra másolva!
Mivel igen sokan kölcsönöznek a tékákból rémfilmeket, thrillert, és ezek letöltési aránya is magas, a Comcast és a Sony úgy vélte, hogy ideje egy olyan csatornát indítani, amely az emberi félelemre, rettegésre épít.
Vágólapra másolva!

A Comcast Corporation és a Sony Pictures Entertainment együttműködésével új kábelcsatorna indul az Egyesült Államokban - stílszerűen Halloween napján. A csatorna arra a felismerésre építi fel programját, hogy a tékákban igen magas a horrorfilmeket, thrillereket kölcsönzők aránya, úgy vélik tehát, hogy a tévés piacon is van hely egy ilyen adónak.

Az alakuló csatorna már ezernél is több ilyesféle filmalkotás sugárzási jogával rendelkezik: a régi, klasszikus rémfilmek mellett, olyan darabok is a listán vannak, mint A bárányok hallgatnak, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron vagy a Pánikszoba. Hetente legkevesebb húsz filmet adnak le a sorozatok mellett. Persze sok ismétlés is lesz, de az ígéretek szerint a tartalom negyede kéthetente frissül. Elsőre csak horrort, thrillert vetítenek, a későbbiekben viszont lehet alakítani, bővíteni a kínálatot. A Comcast szerint a műsorok 20 százaléka kifejezetten új alkotás lesz, 2005-ös darab - ezek jó része a mozikban is sikerrel debütált.

A reklámozók ezen a csatornán vélhetően a fiatalabbakat tudják megszólítani, hiszen az idősebbek más kategóriákat preferálnak. A bevételeket a Sony Pictures és philadelphiai székhelyű Comcast egymás közt osztják el. Diane Robina, a Comcast elnöke úgy véli, hogy a 18 és 34 éves kor közötti célcsoportnál sikeres lesz az adó. A cég egy igen komoly méretű kábelszolgáltató az Államokban. A partner sem egy jelentéktelen piaci szereplő: a Sony és az MGM birtokában van 7500 nagyfilm és rengeteg sorozat, összesen 150 ezer epizóddal.