Sok vb-meccsről lemarad a tévéző

Vágólapra másolva!
A futball-világbajnokság idejére növekvő nézettségben bízik a Sport Klub, hiszen sok vb-meccset nem ad élőben az anyacsatorna, az RTL Klub. A néző csak abban bízhat, hogy kábelszolgáltatója megegyezik a csatornával, vagy talál egy meghitt krimót a környéken, ahol van tévé, és láthatja a hiányzó 18 meccset élőben.
Vágólapra másolva!

A futballszerető magyarok már kezdhetnek is keresni egy ismerőst vagy egy közeli üzemegységet, ahol bejön a Sport Klub adása, ugyanis a jelek szerint 18 vb-meccset csak ezen az adón láthatnak a nézők. A délután kezdődő mérkőzések nem illenek az RTL Klub műsorstruktúrájába, így ezek a Sport Klubra kerültek. Mivel jelenleg a negyedikként indult sportadó csak 650 ezer háztartásban fogható, sokak kénytelenek lesznek "idegenben" nézni a találkozókat, a "hazai pálya", a megszokott kanapé helyett.

Több olyan csoportmeccs kerül így a kisebbik adóra, amely nyilván nagyobb nézősereget vonzana, hiszen Magyarországon sokan szeretik az angol, a spanyol vagy épp az argentin focit. Mellékvágányra - azaz nem országos adóra - kerültek így olyan összecsapások, mint a Spanyolország - Ukrajna, az Argentína - Szerbia-Montenegró vagy az Anglia - Paraguay. A Blikk információi szerint a csatorna állandó riporterei közvetítik a találkozókat, de itthonról, stúdióból. A televíziót Németországban, a vb idején egy forgatócsoport képviseli.