Nőcsábászképző és a legvadabb ötletek

Vágólapra másolva!
Áprilisban kezdődik az RTL Klub Ecopoly című business-realityje. Adásonként 52 perc, legalább hét epizód, életképes, vicces vagy teljesen extrém ötletekkel: nézze meg a képeket!
Vágólapra másolva!

Az Ecopoly lényege röviden: adásonként 8-10 jelentkező próbálkozik a zsűrinél, ötletekkel, találmányokkal, fejlesztésekkel, és a kevés pénzzel rendelkező, de (állításuk szerint) eredeti gazdasági elképzelésekkel bíró jelentkezők célja, hogy meggyőzzék a szavaikra figyelő üzletembereket. A műsor egy tárgyalási szituációt mutat be, legfeljebb húszmilliót lehet "kapni" a zsűritől - ám a pénzért cserébe a vállalkozók részt kérnek a későbbi profitból. Erről bővebben itt.

A zsűri tagjait sajtótájékoztatón mutatta be az RTL Klub. Akik a feltalálók, anyagi forrás után szomjazó kreatívok ötleteit elbírálják: Zoób Kati (divattervező), Erdélyi "Superman" Zsolt (rádiós-tévés, DJ, webrádió-tulajdonos), Kutvölgyi Pál (a Brokernet egyik alapítója), Lázár Vilmos (a CBA alelnöke), Szabó Gál András (egy neves társkereső site tulajdonosa, Villám Géza fedőnéven rádiós), Sztanó Tamás (a LeRoy és a Tom George étteremláncok alapítója és tulajdonosa). A műsorvezető Lilu lesz.

Kolosi Péter programigazgató szerint nem teljesen eredeti a műsor, hasonló "gazdasági reality" más országokban is fut, általában a helyi közszolgálati adókon. "A műsor segít abban, hogy vállalkozási ötletek megvalósulhassanak, pozitív példákat mutat be, ötleteket ad. Amit a tévében lehet majd látni, az az ötlet találkozása a pénzzel" - tette hozzá. Hogy nem csak üres show-ról van szó, arra bizonyíték, hogy a zsűri külön céget alapította arra, hogy a legjobbak elképzeléseit megvalósítsa, termékeit legyártassa és forgalmazza.

Egy egyhetes felhívó kampány során háromezren jelentkeztek, de csak 600 próbálkozó ment át az első szűrőn. Utána 120-ra redukálódott a jelöltek száma, végül - a tervek szerint - 64 ötlet (és tulajdonosa) kerül adásba. A rekorder egy idős úr volt, aki 68 percig prezentálta végül figyelemre méltónak aposztrofált elképzeléseit a kókadozó, el-elbóbiskoló zsűrinek - ugyanakkor olyan technológiai fejlesztésekkel is előrukkoltak páran, amiket a zsűri nem is értett. Körülbelül tíz igazán életképes ötletet fogadtak el, miközben egészen vad, extrém figurák is beestek: egy általunk látott fickó két ragyogó nővel oldalán jelent meg, és húszmilliót kért, hogy megnyissa különleges iskoláját, az első hazai nőcsábászképzőt.

A csatorna vezetői persze tudják, hogy egy ilyen jellegű gazdasági show nem hoz nézettségi rekordot, esélye sem lenne egy jó kis vérengzős-robbantós, agyatlan akciófilmmel szemben, így az Ecopoly hétfőnként, késő este, a Cadillac Drive után kerül adásba.

Kalmár Csaba