Vágólapra másolva!
A VIVA csoport anyacége, a Viacom tulajdonában lévő Paramount Pictures felvásárolta az amerikai filmsúdiót, a DreamWorkst, amelyet a világhírű producer és filmrendező Steven Spielberg hozott létre.
Vágólapra másolva!

A megállapodás értelmében a Paramount Pictures 1,6 milliárd dollárt fizet készpénzben, az adósságok átvállalása mellett. Az új tulajdonos birtokába került a DreamWorks összes kész, illetve még fejlesztés alatt álló projektje, a videokönyvtára, továbbá a televíziós divízió. Az ügylet nem érinti a DreamWorks animációs stúdióját, ahol például a Shrek és a Madagaskar készült, de a Paramount megszerezte az eddig elkészült animációs filmek jogait.

A DreamWorks filmek, animációs mozik, hálózati és kábeltelevíziós programok, videó- és DVD szórakoztató műsorok, illetve fogyasztási cikkek vezető gyártója. Fő tevékenysége a számítógépes animációs filmek fejlesztése és gyártása. A Viacom a műsorsugárzás és kábeltelevíziózás, illetve a rádió, a kültéri reklámozás, valamint az online szolgáltatások területén vezető globális médiavállalkozás. A cég piacvezető a szórakoztató, zenei és sportműsorok gyártásában, reklámozásában és forgalmazásában. A Viacom márkái között megtalálható a - többek közt - az amerikai CBS, a Music Television, a VIVA, a Nickelodeon vagy az itthon is nézett VH1.