Pornográfnak tartják Paris Hilton reklámját

Vágólapra másolva!
Egy médiafigyelő cég szerint Paris Hilton friss tévéreklámja - amelyben egy hamburgereket kínáló étteremhálózatot népszerűsít - felháborító, és szoftpornós elemeket tartalmaz.
Vágólapra másolva!

A kifogásolt reklámspot a milliárdoscsaládból származó, 24 éves színésznőt hiányos öltözetben mutatja, amint éppen egy fekete Bentley oldalán-tetején csúszkál, imitált, vad vágyak közepette. A nedves, csábító pózokban látható szőkeség a nagy vonaglásban egy hatalmas hamburgerbe is beleharap, így reklámozza a gyorsétteremláncot.

Melissa Caldwell, a Parents Television Council, a Szülők Televíziós Tanácsának igazgatója szerint a reklám alapvetően a softcore-pornó kategóriába sorolható. "Nem alkalmas televíziós sugárzásra" - nyilatkozta a Los Angeles Timesnak.

A társaság nem éppen egy kicsiny, elhanyagolható méretű csoportosulás, ugyanis egymillió taggal bír: a vezetők már fel is szólították a pártolókat, hogy protestáljanak a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnál. Céljuk eltüntetni a botrányosnak tartott spotot és felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy nem adekvát a szűrőrendszer, hiszen sok túl szexi, erőszakos vagy másképp sokkoló reklám kerül képernyőre, írja a Big News.

A kifogásolt kisfilm Los Angeles-i tévécsatornákon is fut: az illetékesek szerint érkezett már "néhány" panasz, ami a reklám tartalmát kifogásolta.

A reklám nagyobb, amerikai, országos csatornákon is látható, az elmúlt öt napban feltűnt az NBC-n, a Foxon, az ABC képernyőjén is. A Carl's Jr. étteremlánc illetékesei szerint viszont semmi ok az aggodalomra: "Ez nem Janet Jackson. Ebben egyáltalán nincs mellbimbó. Nincs meztelenkedés, nincs nemi aktus sem. Ami van, egy szépséges modell, amint fürdőuhában autót mos" - védekeznek.