Ugyanaz kezeli a távkapcsolót

Vágólapra másolva!
A TV2 öt legnézettebb műsora hétvégére esik, ami nem is csoda a hétközi, főműsoridős, RTL klubos fölényt látva. Legyőzhetetlenül erős volt múlt héten a Fókusz-Vágó-Barátok közt tengely, jól tartja magát a Megasztár, kissé esett Hajós.
Vágólapra másolva!

Ha múlt héten egy étteremhez hasonlítottuk a helyzetet, ahol mindenki mindig ugyanazt a levest, főételt és desszertet rendeli, akkor ezzel a hasonlattal most is élhetnénk. Úgy tűnik, hogy ha valaki rákattan a Mátyás király tér fiktív figuráinak életére, vagy nap nap után látni akarja a magabiztos Vágó István előtt feszengő próbálkozók néha kétségbeesett, de gyakrabban igen dermedt arcát, akkor felettébb nehezen alakulnak ki nála más tévézési szokások. Múlt héten a többség harmóniában volt alapvető attitűdjeivel, mert a TV2 nem találta a fegyvert a hétköznapok ismétlődő rohama ellen.

Némiképp monoton képet mutat a teljes lakosság nézettségi adatait tartalmazó táblázat: az első tizenhat helyen öt Barátok közt, öt Fókusz és öt Legyen ön is milliomos!-rész bújik meg, csak egy Megasztár szakítja meg az ismétlődő sorozatot, de az is csak a 15. helyen. Ezzel igencsak egyértelmű, hogy az RTL Klub gondosan felépített magazinműsor-kvíz-szappanopera tengelyével magabiztosan uralja a hétköznap estéket, ezt a sorozatot pedig igen ritkán tudja megtörni egy-egy műsor.

A TV2 legnézettebb műsora a szombat esti zenei tehetségkutató volt, a Napló viszont nem teljesített olyan jól, mint korábban. A legnézettebb filmet (a francia Pofa be! című vígjátékot) a TV2 vetítette.

Fábryt többen követték (1,66 millió néző - a képernyő előtt ülők 41,5 százaléka), mint Hajós Andrást (1,43 millió, 31,6 százalék), ugyanakkor a Szulák Andrea show-t az épp tévézők közel 45 százaléka választotta: 1,41 millió embert érdekelt az este tízkor kezdődött beszélgetős műsor.

TV2
Görög Zita és Till Attila, a Megasztár műsorvezetői

A többéves fórral rendelkező Barátok közt simán veri egyelőre a rivális szappanoperáját, a Jóban Rosszban legnézettebb epizódját 1 millió 211 ezer néző követte. közel ugyanennyi nézőt vonzott a Heti hetes (1,22 millió) és a Csao Darwin! (1,19 millió). Az MTV legnézettebb műsora az Önök kérték volt, de több mint egymillió ember követte vasárnap este az Eurovíziós dalfesztivált is.

A kisebb tévécsatornák közt jó eredményeket ért el a Viasat 3 a Bajnokok Ligája-közvetítésekkel és az újramelegített Lindá-val, de az X-Akták ismétléseit is megnézik sokan, hátha egyszer a kételkedő Scully elkezd hinni végre a tagadhatatlanul fel-felbukkanó ufókban. A taekwondo hazai népszerűsítőjének 23 évvel ezelőtti jelenetei és a csavaros észjárású, merész Mulder kalandjai jobban érdeklik a nézőket, mint az újra vetített Angyalbőrben című sorozat.

Teljes lakosságot tekintve, az egész napot vizsgálva igen szoros a csata: a nézők 28,4 százaléka preferálja az RTL Klubot, 27,1 százalék szavaz a TV2-re, miközben 14,7 százalékot csípett meg az MTV. Főműsoridőben már nagyobb az RTL Klub előnye, itt 32,8 százalékot ért el a csatorna a TV2 29,8 százalékával szemben. A reklámozók által vizsgált 18-49-es korcsoportnál főműsoridőben mutatkozik nagyobb differencia, (35,3 - 31,9), míg az egész napot szemlélve itt is igen szoros a nézettségi verseny: 29,8 százalékot ért el az RTL Klub, 29,0 százalékon állt múlt héten a TV2.