Összeköltözik Soma, Ganxsta és Győzike

Vágólapra másolva!
Gát György új produkciója, a Sztár Vár március 28-án indul, és tíz héten át biztosan látható lesz, ugyanis a Viasat 3 ötven részt rendelt meg: az őszi folytatás pedig nyilván a nézői reakcióktól, a nézettségtől is függ. A címzene Berkes Gábor munkája (a Bon-Bon is pályázott, de nem nyert), a főbb bábfigurák közt pedig feltűnik Soma, Győzike és Kiszel Tünde, persze a legendássá lett donatellás naptárakkal. Benéztünk a forgatásra: Ganxsta Zolee épp keksszel dobálta meg a gézzel betekert fejű, rezignált Csernus doktort, miközben a mostanában zsűritagként és rádiós műsorvezetőként bizonyító dzsesszénekesnő feje egy asztalon pihent.
Vágólapra másolva!

"Az ötlet csak úgy jött, úgy érzem, hogy van rá igény. A műsor részleteit végül a Viasat 3-mal szorosan együttműködve dolgoztuk ki" - mesélte az [origo]-nak Gát György producer. A sorozat minden hétköznap este fél nyolckor kerül képernyőre, tíz-tíz percben: másnap megismétlik az epizódokat, szombatonként pedig egyben látható az öt rész.

"Nincs benne semmi politika, ez valójában egy szitkom, olyan szituációs komédia, mint a Pasik, Jóbarátok, a Rém rendes család. Kevés helyszínen játszódó, vicces dialógusokra épülő műsor. Három írónk van: Trunkó Barnabás, Sinkó Péter és Litkai Gergely - na meg jómagam" - újságolta a producer.

A 18-32-es és a 19-49-es korcsoport van becélozva, őket ismert médiaszereplőkkel próbálják képernyő elé ültetni. Kérdésünkre, hogy kellett-e fizetni a médiaszereplők arcaiért, Gát György elmondta, hogy a főbb figurákkal nem egyeztetett, nem kérte ki sem Ganxsta Zolee, sem Soma véleményét. A sorozat négy karakterrel kezdődik (az előbb említett kettő mellé jön még Csernus Imre és Sebeők János), ezekhez csatlakozik kettő tavasszal, majd ősszel még két szereplő: szóba jött már Anettka, Michelle Wild, Fábry Sándor, Verebes István, Hepi Endre vagy Jáksó László is, de döntés még nincs erről.

Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

A forgatás egy belvárosi tetőtéri lakásban zajlik, és kis téren nagy a forgalom: újabb jeleneteket vesznek fel, Döglégy és a pszichodoki éppen egy kanapén hevernek, morognak valamit, majd a Ganxtsta-figura feláll és a hűtőhöz ballag. A nagy akváriummal, kalitkában tartott papagájjal és piros ülőgarnitúrával felszerelt nappaliban nagy a nyüzsgés, még a tetőteraszon is vannak szereplők és kellékesek: itt is készülnek egyébként felvételek, miközben egy felvert sártorban pihennek különféle eszközök.

Győzike komplett baromfiudvarral tűnik majd fel, Ganxsta Zolee álmatlanságban szenved (csak kocsmapulton tud aludni egy jót), Soma libidójáról beszél, és önmagát zsűrizteti, Csernus doktor igaz hipochonderként állandóan újabb betegségeket diagnosztizál önmagán - tudjuk meg a produkció dolgozóitól. Minden tulajdonság felnagyítva, eltúlozva jelenik meg: ez lesz az egyik humorforrás. Kiszel Tündének egy saját, igazi Barbie-világot idéző, rózsaszín ajtaja is van, ahol majd el-eltűnik cuki kis rucijaiba bújva, miközben a harsány Győző persze zebracsíkos zakóban, nadrágban és kalapban érkezik. Profi hangutánzók adják majd a figurák szájába a szöveget, az igényes maszkok száját, szemét pedig egy távirányításos szerkezettel, joystickkal mozgatják egy másik szobából: így lesz látványos a mimika.

Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

Győzike alakítója Balogh Rudolf, eddig egy játékfilmben szerepelt, némi színházi próbálkozás (egy Lorca-darab) mellett. Már próbálja a szerepet, de az ő figurája még nem bukkant fel a színen: élesben még nem forgatott. Elárulja, hogy ugyanúgy castingon vett részt, mint a szereplők többsége.

Korábban - a bulvársajtóban - megjelent hírek szerint családot alkot a négy (majd hat) karakter, ám Gát Görgytől megtudjuk, hogy erről szó nincs, félreértés lehetett. A szereplők egy bűnügy folytán kerülnek össze, egy lakásban élnek, innen mennek haknikra, tévés fellépésekre, show-kba, és egyfajta kutya-macska barátságban vannak. "Nem akarunk megbántani senkit, ez egy kellemes, ironizáló sorozat lesz. Meggyőződésem, hogy a szereplőknek is jót tesz egy ilyen vicces műsor, remélem, nem lesz sértődés. Amúgy kis lavór ez a magyar bulvár-közélet, mindenki ismer mindenkit" - mondta a producer.

Kalmár Csaba