Tévézők fogták el a pedofilt

Vágólapra másolva!
Az egyik talkshow nézői fogtak el egy gyerekeket molesztáló férfit Amerikában, miután a műsorban bemutatták a tettes képét. A kézrekerítők szívesen elfogadták a fejenként 50 ezer dolláros jutalmat.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak egyik kedvenc műsorában, az Oprah-ban jelentették be október 4-én, hogy aki az FBI körözötteinek listájáról, a szexuális bűnözők közül bárkit kézre kerít, 100 ezer dolláros jutalmat kap. Köszönhetően a tévénézőknek, rövid időn belül két bejelentés is eredményesnek bizonyult.

Jeanne Rosenthal, az egyik jutalmazott bejelentő is látta az ominózus műsort a tévében, majd megrökönyödött, amikor egy ismerőse szomszédságában lakó férfit ismert fel a bemutatott képen. Fel is hívta barátnőjét, aki értesítette az FBI-t, két napra rá pedig már letartóztatták a bűnözőt. Mivel az érdem kettőjüket együtt illeti, így a díjban is osztozni kényszerülnek, de nyilatkozataikból az derül ki, jobban féltették saját gyermekeiket, mint amennyire a pénznek örültek - persze az sem jött rosszul.

A legnépszerűbb showk hasonló akciói végre bizonyították, hogy hatalmas nézettségüknek, milyen értelmes felhasználása is lehetséges. Természetesen különösen festene egy Fábry Show-ban, amint két poén között, az est házigazdája, némi bűnügyi közleménnyel szórakoztatná a közönséget, de egy gyakran, amúgyis emberi sorsokkal foglalkozó, beszélgetős műsor, mint például a Mónika, már bátran szakíthatna időt ilyesmire.