Hat országban forog a magyaros kalandshow

Vágólapra másolva!
Magyarországon és több környező országban forgatják majd a többszörös Emmy-díjas kalandos, utazós műsor, az Amazing Race közép-európai verzióját. A CBS sikersorozatát az AXN vetíti.
Vágólapra másolva!

Október 1-jén befejeződött a jelentkezés az elismert The Amazing Race című kalandshow közép-európai verziójához. A realityműsorok közt idén Emmyt nyert formátumot, mely az Egyesült Államokban a CBS-en fut, az AXN vette meg. Temesvári Marietta, a csatorna műsorigazgatója egyben a show főszerkesztője is lesz, az [origo]-nak nyilatkozva elmondta, hogy több mint 2600 kétfős csapat jelentkezett a megmérettetésre. Többlépcsős válogatás következik, de a kiválasztottakat is csak a forgatás előtt mutatják be.

"Fontos, hogy csak valós kapcsolatban lévő kétfős csapatok jelentkezhettek, így szülő-gyerek, barátok, testvérek jöttek főleg. Ez egyfajta flúgos futam lesz, egy pontról indulnak a játékosok, majd egy másik helyre kell megérkezniük. Fizikai, bátorsági feladatok várnak rájuk, intellektuális próbákkal, többek közt különféle helyszíneket kell megkeresniük. Minden részben egy csapat kiesik, így jutunk el a győztes pároshoz" - mesélte Temesvári.

axn

A győztes duó százezer dollárral gazdagodik. Az amerikai verzióban ugyan egymillió a fődíj, de ott persze mások a körülmények, a fizetések, és nagyobb a piac is. Mivel ez egy igen költséges show, nem is érte volna meg anyagilag, ha csak Magyarországra gyártanak egy sorozatot: innen jött az ötlet, hogy érdemes volna egy közép-európai verziót létrehozni. Ennek megfelelően a többnyelvű, vegyes kultúrájú piacot figyelembe véve lesznek lengyel, cseh, magyar, román és bolgár szereplők. Szlovákiában viszonylag kevés tévénézőhöz jutott el a felhívás, de amennyiben akad elég jó páros, akkor a szlovákok is drukkolhatnak hazai formációnak. A versenyzők száma még képlékeny, legkevesebb nyolc, legfeljebb tizenegy páros vághat majd neki a kalandos útnak - alighanem tavasszal.

axn

"Azért vásároltuk meg a formátumot, mert egy izgalmas, látványos műsort ígér. Hat országban vetítve már megéri forgatni. Az AXN egy kaland- és akciócsatorna, ennek megfelelően ez a reality nagyon illeszkedik a profilunkba" - tette hozzá a műsorigazgató.

axn

A formátum már hét éve tartja izgalomban az Egyesült Államok közönségét. "Az AXN csapata izgalmas feladatra vállalkozott, amikor elhatározta, hogy elkészíti ennek a kivételes programnak a közép-európai változatát. A The Amazing Race - Central Europe valami újat is hozzátesz az amerikai formátumhoz, mivel nemcsak különböző karakterű emberek, hanem különböző országok is versenyeznek egymással" - nyilatkozta korábban Tom Davidson, az AXN Central Europe igazgatója.