Ötven felett is ember vagyok

Vágólapra másolva!
A TV2 esélyegyenlőségi magazinja ma éjjel főképp női témákat boncolgat. A Novák Péter vezette műsor foglalkozik az idősebb asszonyok helyzetével, a női hírolvasókkal, és bemutat egy roma ügyvédnőt, akinek sikerült előrelépni egy előítéletekkel rendelkező társadalomban.
Vágólapra másolva!

Az egyik téma a női hírolvasókkal kapcsolatos. Ismert, hogy eltűntek a közszolgálati televízió főműsoridős Híradó-jából a női műsorvezetők, a 19.30-as hírműsort ezentúl kizárólag férfiak vezetik. Érdekvédelmi egyesületek és kritikusok sora tiltakozik a döntés ellen. Azt mondják, hogy nem szakmaidöntést hoztak, inkább nemi diszkrimináció történt. Az ügyben már ombdusmani vizsgálat is indult, az MTV pedig azzal védekezik, hogy más hírműsorokhoz viszonyítva, arányaiban az m1-en van a legtöbb női hírolvasó.

Papp Bojána a korosabb hölgyekről készített dokumentumfilmet. E korosztályjal legfeljebb a műfogsortisztítót, mosóport vagy hátfájás csillapító gyógyszert hirdetők számolnak. A mai Strucc-ban az ötven fölötti nők elmondják érzéseiket, problémáikat, kételyeiket, félelmeiket.

A harmadik téma a Küzdelem egy életen át címet viseli, és Borovszky Tímea esetét boncolgatja, aki erősen hitt abban, hogy sikeres és keresett jogász lehet akkor is, ha történetesen roma. Igaza lett. A portré a Nemzeti és Etnikai Jogvédő Iroda jogászának egy napját mutatja be.