Vágólapra másolva!
Minden tematikus csatornának megvan a maga nézőtábora, még a legkisebbek is rendelkeznek hűséges rajongókkal. A Romantica az otthonülő nagymamák és kismamák egyik kedvence - számukra az októberi újdonságokból mazsoláztunk.
Vágólapra másolva!

A Romantica a hét minden napján 24 órán keresztül sugároz, Közép-, Kelet-Európa és a Közel-Kelet 20 régióját átfogó nézőközönséget ér el. A csatorna jelenleg hatmillió háztartásban fogható, az elmúlt hat hónapban egymillió új lakásba jutott el. A "nőcis" sorozatok mellett filmeket is el lehet csípni néha, októberre pedig több újdonságot kínálnak.

A Lucy Sullivan férjhez megy egy új sorozat, első részét október 1-jén 11 és 21.30 órakor vetítik, ismétlés minden vasárnap 11 és 21.30 órakor. Az alapsztori szerint Lucy kicsit későn érő típus, de végre elszánja magát, hogy elköltözzön a szülői házból, otthagyjon csapot, papot, gyerekkori szerelmet és Londonba költözzön új barátok és új kalandok reményében. Lucynak, lakótársainak és munkatársnőinek szinte minden percét a kiválasztott férfi keresése emészti fel - azaz lesz itt is bőven kaland, érzelem, öröm és csalódás. Főbb szerepekben Sam Loggin, Niall Buggy, Gerard Butler, Debbie Chazen. Rendezők Sarah Hellings, Brian Grant, a gyártási év 1999. A londoni kalandokat tizenhat 30 perces epizódban láthatják a nézők.

A magyar rajongói oldallal is rendelkező Gabriela Elena Spanic Ulterra a Venezuelában található Ortizban született 1973-ban. Az érettségi után pszichológiát hallgatott az egyetemen, de egy év után szenvedélye, a színjátszás felé vette az irányt. Első főszerepét a Como tú, ninguna (1996) című sorozatban kapta, amely meghozta számára a hírnevet. A filmbeli partnerével, Miguel de León színésszel az életben is egy párt alkotnak. Az interjúban a tíz szappanoperában szerepelt, Dél-Amerikában nagy sztárként kezelt színésznő kedvteléseiről, szerepeiről és terveiről mesél, október 1-jén 10.35 és 21 órakor, október 2-án 10.35 és 21 órakor.

Az Élet a gyermekeimmel egy kétrészes, 1990-ben forgatott olasz vígjáték, Dino Risi rendezésében. Főszereplők Giancarlo Giannini, Corinne Clery, Nicola Farron, Monica Bellucci. Az alapsztori szerint "Adriano Setti hirtelen megözvegyül, élete a feje tetejére áll. Üzleti ügyei miatt mindig is hosszabb időket töltött családjától külön, így a gyermekek nevelése és a háztartás minden gondja feleségére, Annára maradt. Most azonban magára marad öt gyermekével, a legidősebb, immár 22 éves Maria Luisaval, a 18 éves, titokban újságírónak készülő, de iskolai gondokkal küszködő Maurizióval, a 15 éves romantikus Francescával és a félénk és érzékeny Paolóval, valamint a család 9 éves filozófusával és csodagyerekével, Tonyval." Az első rész október 1-jén 22 órakor (ismétlés vasárnap 17.20 és 22.30 órakor), a második epizód október 8-án este tízkor (ismétlés vasárnap 17.20 és 22.30) kerül adásba.

Lesz még olasz vígjáték, ilyen az október 15-én, 22 órakor látható Minden férfi egyforma. Az Alessandro Capone rendezte, 1997-ben forgatott film érzelmi válságba sodródott férfiak kálváriáját meséli el: "Giacomo, Claudio és Martino, három elvált férfi közösen bérel lakást, hogy csökkentsék megélhetési költségeiket, hiszen az exfeleségeknek tartásdíjat kénytelenek fizetni. Sajnos azonban a kezdetben menő lakásuk hamarosan disznóóllá változik, és az is marad, ha nem kerítenek sürgősen egy házvezetőnőt. Szerencséjükre a feladott hirdetésre jelentkezik egy amerikai lány, aki éppen megfelelőnek tűnik. A baj csak akkor kezdődik, amikor mindegyik férfi megpróbálja meghódítani a frissen felvett alkalmazottat."

Egy romantikus komédia a végére, Viharos szenvedélyek címmel. A 2002-ben felvett, október 29-én 22 órakor látható film egy egészen hétköznapi történetet tálal: "Uma, a vonzó légikisasszony mindenképpen meg szeretné találni azt a férfit, aki gyermekei apja lesz majd. Hosszú keresgélés után sajnos rá kell döbbenie, hogy az ideális férfi nem más, mint legjobb barátnőjének a barátja."