Alföldi Róbert a legnagyobbakkal forgat

Vágólapra másolva!
Alföldi Róbert kérésére a szakma igazi nagyágyúi jöttek össze egy kúria melletti vadregényes parkban, hogy elkészítsék A Nagy Könyv számára a Micimackó versenyfilmjét.
Vágólapra másolva!

A szereposztás valóban impozáns: Bodrogi Gyula lesz Bagoly, Törőcsik Mari Malackaként tűnik majd fel, Tábori Nóra Zsebibaba bőrébe bújik, Máthé Erzsi alakítja anyját, Kangát. Garas Dezső Tigrisként lesz látható, Kállai Ferenc lesz maga Micimackó, Darvas Iván Füles szerepét kapta meg, Tordy Géza pedig Nyuszi lesz. Mint az [origo] megtudta, a színészlegendáknak nem volt sok beleszólásuk a szerepbe, nem kérhettek kedvencet - ebben a kérdésben is a rendező döntött.

"Pusztazámoron forgatunk, hét nap munkával készül el az anyag. Kedden kezdtük, most keddig tart a forgatás. Egy kúriánál vagyunk, egy szép park, tó mellett, ez lesz a Százholdas pagony" - mesélte a producer, Tóth Rita. A cél elkészíteni egy 26 perces versenyfilmet, mely A Nagy Könyv című olvasásnépszerűsítő programban még versenyben lévő regények közül kiemeli Alan Alexander Milne valószínűleg mindenki által ismert Micimackó-ját.

Sárospataki Györgyi

"Igazi profikkal dolgozunk, nagy, karizmatikus figurák ők. Szemlátomást nagyon jól érzik magukat egymással, ilyen talán soha nem is volt, hogy ők ennyi időt töltöttek volna együtt, egy csapatban. Fantasztikus egyéniségek, és csak Alföldi Robi kedvéért jöttek el, első kérésre. Megy persze az adomázás, sorjáznak az anekdoták, de nem mindenki van itt egész nap, közben azért néha elrohannak elintézni más dolgaikat" - tette hozzá a producer.

Sárospataki Györgyi

Fotók: Sárospataki Györgyi

Az angol költő, regényíró, drámaíró és publicista Milne 1882. január 18-án született Londonban. Az 1921-ben írt, a Kaland a nászúton című vígjátékával lett ismertebb. Idővel inkább a gyermekkor témái felé fordult: előbb egy gyermekeknek szóló verseskötettel jelentkezett, majd 1926-ban jelent meg leghíresebb műve, a Micimackó, melyet eredetileg fia számára írt, a történetben fia játékállatai elevenednek meg. Milne 1956. január 31-én halt meg a sussexi Hartfieldben.