Esélyegyenlőség a TV2-n

Vágólapra másolva!
Új szolgáltatás indul augusztus 1-től a TV2 Texten annak érdekében, hogy a siketek és nagyothallók feliratozva tekinthessék meg a csatorna műsorait. A TV2 az első magyarországi kereskedelmi televízió, amelyik felvállalta a fogyatékkal élők támogatását, segítését.
Vágólapra másolva!

A kereskedelmi csatorna műsoraiból a SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) választotta ki azokat az adásokat, amelyekhez elérhetővé válik a feliratozás a TV2 Texten. A jelenlegi nyári struktúrából feliratozásra kerül többek között a Jóbarátok, a Columbo, valamint a vasárnap esti Moziverzum, két héten belül, a nyári szünet végeztével pedig a Jóban Rosszban is olvasható lesz. A repertoár folyamatosan igazodik az aktuális műsorstruktúrához, így ősszel újabb adásokat választ majd a szervezet.

A hazai teletext-ellátottság évről évre dinamikusan növekszik. 2000 és 2004 között, kétévente, közel 30 százalékkal nőtt az egy lakosra jutó teletextes készülékek száma. 2004-ben, a penetráció már közel 70 százalékos volt. A fejlődés mértékére való tekintettel döntött úgy a csatorna, hogy nagyszámú és érdeklődő nézőközönség számára elindítja új szolgáltatását. A teletext-felhasználók a tévéműsor megtekintésén túl elsősorban információszerzésre, tájékozódásra használják a számukra ingyenes médiumot.

Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója elmondta: "Az ORTT-nél pályáztunk és nyertük el az egy évre szóló támogatást, azonban terveink közt szerepel, hogy a támogatott időszak után is fennmaradjon a szolgáltatás. Elsődleges céljaink közt szerepel ugyanis a minőségi műsorkörnyezet biztosítása, aminek egyik feltétele, hogy a társadalom minden csoportjának egyformán lehetővé tegyük a szórakozást."