Párduc, oroszlán, gorilla

Vágólapra másolva!
A BBC egész évben Afrikát ünnepli, s az ünnepségsorozat keretében a legkülönbözőbb műfajú műsorokkal találkozhat a néző. A július 2. és 9. közötti héten műsorra tűzött Afrika hete keretében számos élő, a BBC ONE műsorával szimultán közvetítés látható a BBC Prime műsorán.
Vágólapra másolva!

A BBC Prime a napokban bemutatja az afrikai vadon nagy macskáiról szóló speciális összeállítását, a Nagymacska-napló című sorozatot. Kenya szívében, a Masai Marában található táborban három, a BBC által díjazott, természettudósokból álló csoport vizsgálja az afrikai nagymacskák mindennapi életét és kalandjait.

BBC prime

Minden csoport egy adott egyedre vagy csoportra koncentrál: egy gepárdanya a kölykeivel, két oroszlánfalka és egy nehezen szemmel tartható leopárd a kölykével. A jelenetek során területért, tekintélyért és párzási privilégiumért folyó harcokról, táplálék- és búvóhelykeresésről, aranyos kölykök neveléséről van szó egy ragadozókkal teli vidéken. A bizonytalanság, miszerint soha sem lehet tudni, mi lesz a küzdelem kimenetele, a meglepetés, a veszély és néha a tragédia fűszereivel ízesíti meg a sorozatot.

A Nagymacska-napló című műsor az Afrika-hét keretében - július 4. és 8. közt, este fél kilenckor - látható a BBC Prime műsorán.