Vágólapra másolva!
Új mozicsatornát indít az HBO Cinemax néven. Az új csatorna egyszerre hat közép-európai országban startol - Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában - jelentette be Jim Helfgott, az HBO Central Europe értékesítési és marketingvezetője.
Vágólapra másolva!

Mint az [origo] megtudta, az HBO nem akart várni az új csatornával szeptemberig, holott pontosan tudják, hogy a nyári hónapok alatt visszaesik a nézettség. A technikai lehetőségek már most lehetővé tették a startot, így nem akarnak várni ezzel őszig vagy télig, amikor sokkal többen gubbasztanak a készülékek előtt. A HBO országszerte 200 ezer előfizetővel rendelkezik - bár a vezetők szerint ennél többen jutnak a műsorhoz, dekóderrel -, ami valamivel jobb adat, mint 2004 májusában. A lakosság számához viszonyítva Magyarországon elég magas az előfizetők aránya: ám Lengyelországban például más fizetős mozicsatorna is van a piacon, Szlovéniában csak nemrég indult a szolgáltatás, azaz a körülmények mindenhol mások.

Magyarországon a Cinemax elsőként a UPC Direct választékában lesz látható május 13-ától. A filmek magyar nyelven kerülnek vetítésre hétköznapokon 18, hétvégenként 24 órában szünetmentesen, reklámmegszakítások nélkül. Három hétig a UPC által lefedett háztartásoknál ingyenes a szolgáltatás, június elejétől viszont fizetős lesz.

A Cinemax előfizetőinek egy könnyen követhető struktúrát kínál. A hétfő este a Női Est, ekkor logikusan olyan filmek sorakoznak fel, melyek elsősorban a nőknek szólnak. Kedden a Nézőpont széles körű filmválasztási lehetőséget ajánl a nézőknek. Az egymás után következő filmekben valami közös: vagy a főszereplő, vagy a rendező, vagy éppen a film témája. A Világmozi a szerda estét teszi nemzetközivé: elismert mozifilmek kerülnek bemutatásra a világ minden részéről, lesz kínai, argentin, orosz alkotás is, többek között. A Klasszisok Klubja másnap felvonultatja a díjnyertes alkotások és legnézettebb modern klasszikusok, valamint minden idők nagy filmjeinek széles palettáját. Péntek este a KultMax jön, melyben kortárs és kultikus alkotások kerülnek bemutatásra. Szombatonként 20 órakor a Szombati Szuperpremier, 22 órakor pedig a Bizsergés erotikus tartalmú filmet sugároz. Az Alkonyzónában vasárnap esténként a borzongást kedvelő nézőket ülteti a Cinemax a tv elé, hiszen ez a program thrillereket, sci-fi, horror- és fantasztikus mozifilmeket tartalmaz.