Tévéműsor keresi az okos nőt

Vágólapra másolva!
A TV2 Strucc című, esélyegyenlőségi magazinja három témát boncolgat mai, éjszakai adásában. A cunami kapcsán kialakult adakozási láz oka mellett az okos nőt is kutatja a Novák Péter vezette csapat.
Vágólapra másolva!

A csütörtök éjszakánként képernyőre kerülő műsorban hátrányos helyzetű, a többség által megbélyegzett, kinézett vagy akár csak különcnek tartott személyeket, csoportokat mutatnak be. Az alkotók célkitűzése, hogy segítsenek a hozzájuk kapcsolódó előítéletek lerombolásában.

Az okos nő? Olyan nincs, vagy biztosan erőszakos - legyint sok férfi. Sokan vélekednek így az okos nőkről, bár talán nem is gondolják komolyan, csak rutinból mondogatják. És mit gondolnak az érintettek? A Strucc szerkesztői megkérdezték a "legokosabbnak" vélt magyar nőt, a szőkét, aki egy életen át próbál bizonyítani és a pszichológust, aki képtelen párt találni.

Másik téma ma éjjel az adakozási láz lesz: rekordmennyiségű felajánlás érkezett a cunami után Magyarországon is. A befizetések száma is jóval magasabb volt, mint más katasztrófák vagy háborús események után. Az azonban megdöbbentő, hogy ismét a kisfelajánlók fizették be, amit ígértek, és egyes nagyfelajánlók nem tettek eleget ígéretüknek. Kik azok? A Strucc Romániában is forgatott, mindössze öt percre a magyar határtól. Roma családok sora lakik fűtetlen, víz nélküli, olykor tetővel sem rendelkező, néhány négyzetméteres viskókban. A közösség segélyekből él, mégis a szökőár után gyűjtést rendeztek a cunami túlélői számára.

A harmadik téma a tapintható kiállítás lesz, itt több látássérült sírva fakadt, hogy végre valaki rájuk is gondolt és elkészítették a műtárgyak másolatát, amit bárki megfoghat. Pénz vagy odafigyelés kérdése az esélyegyenlőség? - teszik fel a kérdést a szerkesztők.