Vágólapra másolva!
Március 18. és 21. között rendezték - immár ötödik alkalommal - a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált. Az Országos Rádió és Televízió Testület támogatásával létrejött esemény ma zárul, este adják át a díjakat a Művészetek Palotájában.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom főbb kategóriában hirdetnek győzteseket: ilyen a szórakoztató műsor (kabaré, show, játék, kvíz, vetélkedő, talk-show, valóságshow), a dokumentumfilm (önálló műsorként készült nonfiction és dokumentumfilmek), a dokumentum-szappanopera (dokusoap), a tényfeltáró vagy oknyomozó riport, a színes riport. Díjat kap a legjobbnak ítélt műsorvezető, a legérdekesebb interjú, (stúdió) beszélgetés, de elismerik az esélyegyenlőségi műsorokat, tematikus magazinokat, tematikus műsorokat, sorozatokat.

A sportközvetítések és a dramatikus művek közül is szelektáknak, bár néhol ezek össze is mosódnak, hiszen a legjobb mérkőzések véletlen menete gyakran hasonlít egy előre megírt dráma forgatókönyvéhez. Ma este a legjobb főcíme, műsorarculatot is díjazzák, de a "kísérlet, újítás" kategória győztesét is megnevezik.

A kategóriazsűrizést követően a döntőbe jutott műveket zsűri bírálja majd el. Döntésük alapján kategóriánként egy-egy szemledíj (összesen tizenhárom díj) kerül átadásra.

Alkotói díjakat is kioszt a zsűri, a legjobb egyéni teljesítményeket (rendező, szerkesztő, operatőr, vágó, díszlettervező, speciális effekt, stylist) is elismerik.

A fesztiválon "zsűritagok" a nézők is. A sajtóban közzétett szavazólapokon és az országban szétosztott levelezőlapokon szavazhatnak legkedvesebb televíziós műsorukra és televíziós személyiségükre - akik az Aranyszarvas-díjban részesülnek, valamint legkedveltebb reggeli műsorukra és reggeli műsorban közreműködő műsorvezetőkre, akik pedig az Aranyvekker-díjat vehetik majd át.

Az alkotók, a szerkesztőségek összesen 424 művel pályáztak, 14 566 percnyi anyaggal.