Kövér színésznő munkát keres

Vágólapra másolva!
Kirstie Alley a főszereplője és az ötletadója a Fat Actress (Kövér színésznő) című, részenként félórás tévésorozatnak, amely hétfőn kezdődik az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Az újsorozat - mely egyfelől saját életből vett elemeket tartalmaz, részben pedig fiktív sztorikból áll - azt mutatja be, milyen egyedülálló, kövér nőnek lenni Hollywoodban.

Alley persze nem borzasztóan dagadt, nem küzd rettenetes túlsúllyal, egyszerűen csak erősen molett. A Holywood Reporter cikkírója szerint annyira jól áll neki a plusz pár kiló, hogy sok amerikai nő enged majd a csábításnak - és indul el gyorsuló léptekkel a hűtőszekrény felé.

A Fat Actress a munkát kereső kövér színésznő kalandjai után született, de nem a túlsúly ünneplése, nem az egészséges kövérség hirdetése a cél. A sorozat állítólag tele lesz ellentmondásokkal, így nem csak egy szimpla komédiát kap a néző.

Az egyik percben még a fel-alá rohangáló színésznőt lehet látni, akinek "nincs egy rongya, amit felvegyen", majd rövidre rá földöntúli boldogsággal majszol egy desszertet, holott tudja, hogy mennyire hizlal.

"Abban a pillanatban, mikor meghoztam a döntést arról, hogy megcsinálom ezt a műsort, felszabadultam. Úgy éreztem magam korábban, mint akire vadásznak. Végül ezt gondoltam: vége a játéknak!" - nyilatkozta Alley, aki nem is próbál meg sovány - vagy soványabb - lenni, nem így akar megfelelni Hollywoodnak.

Azt a képet sugározza, hogy zsírpárnáktól függetlenül is lehet kiegyensúlyozott és vidám az ember: "Boldogabb vagyok, mint bármikor eddig életemben. És igen-igen boldog voltam már sokszor korábban" - tette hozzá a színésznő, aki már sok hírességgel, sok nagyfilmben is játszott, elég csak a Nicsak, ki beszél?-re gondolni, ahol Travolta volt a partnere.

Forrás: Red Dot
Rachael Harris és Alley a bemutatón

A több tucat sorozattal már bizonyított Keith Truesdell rendező megpróbálja - sok humorral - bemutatni azt a skizofrén állapotot, amit az amerikai kultúrában érez egy kövér nő: egyszerre túlsúlyosnak, boldognak, és igazi, szexi nőnek lenni a mai világban nem épp a legegyszerűbb dolog.

Alley bevallotta, hogy a sorozatban sokkal többet kínozza magát, sokkal többet szenved majd valamilyen okból, mint a valós életben. Azt, hogy egy néha kétségbeesett nő túlzásba viszi az aggódást, viccesnek találja - ez lesz a sorozat egyik humorforrása. "Ez nem csak arról szól, hogy milyen kövérnek lenni. Olyan dolgokról szól a széria, amik nőkkel megtörténnek" - magyarázta.

A főszerepeket Kirstie Alley, Bryan Callen és Rachael Harris játsszák, a meghívott sztárvendégek közt pedig felbukkan John Travolta, Kid Rock vagy Carmen Electra. A forgatókönyveket maga Kirstie Alley írta Brenda Hamptonnal.