Visszatér Brinkmann és Christa nővér

Vágólapra másolva!
A német tévénézők 24 százaléka örül annak, hogy ismét műsorra tűzték a nyolcvanas évek népszerű sorozatát, a (fekete-erdei) Klinikát - tűnik ki a Bild-Woche hetilap legfrissebb közvélemény-kutatásából.
Vágólapra másolva!

Láthatóan nem csak a magyarok szeretnek nosztalgiázni régi sorozatok láttán. A hazai tévénők nemrég visszakapták a Família Kft című sorozatot, a közeljövőben meg újraindul a nyolcvanas évek kedvelt Linda-szériája és az Angyalbőrben is.

Egy német felmérés szerint a nők 29, a kelet-németországi nézők 30 százaléka szerette volna ismét látni Klaus Brinkmann doktor és kollégái orvosi-szerelmi kalandjait.

A nosztalgiázók a valóságban még ennél is többen vannak, mivel vasárnap a ZDF televízióban a sorozat 20. évfordulója alkalmából rendezett műsort 12,5 millióan követték, azaz 32,5 százalékos nézettsége volt. A rajongók ismét láthatták a ma 75 éves Klausjürgen Wussowot, aki Brinkmannt testesítette meg, vagy a Hildegard nővért játszó Eva Maria Bauert, aki éppenséggel 81 éves.

A ZDF hétfő óta hétköznap délutánonként ismétli a hihetetlen népszerűségre szert tett sorozat epizódjait, összesen 73-at.

ZDF
Udo és Christa

"A sorozatban volt egy nagyon jó kiállású férfi, akibe a lányok beleszerethettek. Ott volt az a nyugodt, családi élet is, amit sok ember kívánt. Van egy álom, hogyha az ember kórházba kerül, legyenek vele figyelmesek, és megfelelően gondoskodjanak róla. Sőt ott volt a kutyus is azoknak, akik a kutyákat szerették. " - mondta Gaby Dohm, a sorozat Christa nővére, mikor a széria sikeréről kérdezték.

A női nézők egyik nagy kedvence volt Udo, ő pár héttel ezelőtt nyilatkozott a TV2 riporterének: "Nagyon elégedett és visszafogott életet élek. Természetesen közben figyelek a világ dolgaira. Családom nincsen, hű maradtam az elveimhez" - mondta Sascha Hehn, Udo Brinkmann karakterének megformálója.

Brinkmann professzor, Christa nővér és a többiek kalandjait az idilli fekvésű gyógyintézményben átlagosan 25 millióan nézték a német tv-képernyők előtt 1985-89 között. A sorozat nagy siker lett külföldön is: a ZDF 42 ország tv-társaságainak adta el a sugárzási jogot. Ezzel A Klinika - ahogy magyarul hívták - a Derrick-sorozat mögött a mainzi tévétársaság második legnépszerűbb exportcikke volt.