Vágólapra másolva!
Március 6-tól az Animal Planet Lyndal: Utolsó esély című műsorában minden vasárnap este hét órás kezdettel a nézők figyelemmel kísérhetik, ahogy a csatorna által felajánlott tízezer dollár milyen nagy segítséget jelent néhány, a kihalástól veszélyeztetett faj számára.
Vágólapra másolva!

A csatorna az állatok ügyvédjét, Lyndal Daviest bízza meg, hogy a világ különböző részeibe elvigye az anyagi segítséget. A műsorvezető hat különböző rehabilitációs központba kalauzolja el a nézőket, ahol átadja a tízezer dolláros adományt, majd csatlakozik a helyi csoporthoz, amelyik az összeg felhasználásáról dönt.

A műsorvezető segítségével a nézők első kézből kaphatnak betekintést azon helyi állatfajok életébe, amelyek fennmaradását komoly veszély fenyegeti. A világ számos országából - például Dániából, Németországból, Norvégiából és Dél-Afrikából - szavazhatnak a nézők arra, hogy melyik szervezet kapja meg az Animal Planet további tízezer dolláros pénzadományát. Az összeg ahhoz a rehabilitációs központhoz kerül, amely a legtöbb szavazatot kapja a nézőktől.

A szavazatok összesítése után az Animal Planet a helyszínre küldi Lyndal Daviest, hogy személyesen adja át a győztes állatmenhelynek, központnak a tízezer dolláros csekket, illetve, hogy dokumentálja, mire használja a szervezet a kapott pénzt. A nézők a Lyndal: Utolsó esély egy órás külön epizódjában, amely 2005 második felében kerül bemutatásra, láthatják, hogyan változtatták meg szavazatukkal egy-egy veszélyeztetett faj sorsát.

Érdekességek:

- Évente 600 millió ember, a Föld lakosságának egy tizede látogat el állatkertbe.
- A magyarországi állatkerteknek és más, hasonló jellegű állatbemutatóknak tavaly 3,5 millió látogatója volt.
- Magyarországon a következő helyeken találhatók nagyobb állatkertek: Budapest, Veszprém, Jászberény, Szeged, Győr, Nyíregyháza, Miskolc, Kecskemét, Pécs és Debrecen
- A Fővárosi Állat- és Növénykertben 733 állatfaj található.
- Magyarországon 952-, míg az EU-ban 524 védett- és fokozottan védett állatfaj van jelenleg.