Félsikert hoztak az RTL Klub újításai

Vágólapra másolva!
A teljes közönség választásait tekintve jól kezdett a nézettségi versenyben a kereskedelmi csatorna két debütáló műsora, a csütörtökön sugárzott Szellemvasút és Kepes András új beszélgetős sorozata. Az RTL klubos premierek sikerét csorbítja, hogy a TV2 filmje a fiatalok körében mindkét konkurensénél népszerűbb volt.
Vágólapra másolva!

Váncsa István műsorát, a Szellemvasút című közéleti kabarét nézték a legtöbben február 17-én főműsoridőben, a havi sorozat első adásának estéjén. Az Árkus József-féle egykori Parabolá-t idéző havi műsor premierjét a teljes lakosságból több mint másfél millióan választották, ami majdnem duplája a TV2-n vetített Madárfészek című amerikai vígjáték eredményének (840 ezres nézettség). A Heti hetes-ben is rendszeresen szereplő Váncsa újabb produkciója a reklámozók által preferált ötven év alatti felnőttek körében gyengébb eredményt ért el. A fiatalok közül a többség a Szellemvasút ideje alatt a TV2-s filmre volt kíváncsi, Váncsát 600 ezren, konkurensét - az este kilenc és fél tíz közötti sávban - 700 ezren választották.

Az RTL Klub másik csütörtök esti debütáló sorozata Kepes András megújított Desszert-je, amely a teljes lakosság köréből közel 970 ezer embert vonzott, átlagosan egyharmaddal többet, mint a TV2 egész estés komédiája, a Madárfészek. Másképp alakult Kepes és a TV2-s film versenye a fiatalabb közönséget tekintve. A 18-49 év közötti nézőket átlagban jobban érdekelte, mi lesz a TV2-n látható vígjáték kifejlete, mint, hogy miről beszélgetnek egymással Kepes vendégei. Hajós András, Csernus Imre és Bíró Kriszta színésznő tereferéjét az ifjabb nézők közül 415 ezren követték, a Madárfészek poénjait pedig félmillióan.

Az MTV sem előbb, sem utóbb nem tudott beleszólni az este kilenc utáni nézettségi versenybe. A Szellemvasút-tal egy időben vetített Vérvörös nyár című francia filmsorozat aktuális részét 740 ezren, vagyis mindkét kereskedelmi csatorna műsoránál kevesebben nézték, és a fiatalok választásait tekintve is hasonlóan alakult az eredmény.