Váncsa István indítja el a Szellemvasutat

Vágólapra másolva!
Ma indul a Szellemvasút az RTL Klubon. Az új közéleti kabaré címéhez Bacsó Péter Tanú című filmje adta az ötletet, hiszen Virág elvtárs sem hagyhatta ki a borzalmak borzalmát, a szellemvasutat. Váncsa István lesz a narrátor.
Vágólapra másolva!

A műsorban ismert közéleti személyiségek szerepelnek, akik rémként ijesztgetik a nézőket. Az adások képanyagát az aktuális híradókból állítják össze, de az "utószinkron" nem pont az lesz, ami ezekben eredetileg elhangzott. Az összekötő szöveget és a kommentárokat Váncsa István mondja majd el.

"Én január végén jöttem haza külföldről, így nem voltam itthon, mikor elfogadták az alapötletet. Az egész dolog csak úgy a lábamra esett, ha szabad ezt mondanom. A csatorna szilveszteri műsorában már volt ilyen, amúgy az emberek a Parabola utódját látják majd benne" - mondta az [origo]-nak Váncsa, aki bízik a sikerben, hiszen más országokban is kedvelt ez a fajta műsor.

Hat-nyolc ember írja a szöveget, és az első adás négy nappal a vetítés előtt elkészült. Mivel aktuális humort szeretnének, nem múlhat el sok idő a felvétel és a sugárzás között. A műsor havonta egyszer jelentkezik, a Kepes-féle új Desszert előtt, csütörtök esténként.

"Máshol is futnak ilyen műsorok, általában sikerrel, hiszen ha ismert emberek szájába adnak egészen furcsa szövegeket, az mulatságos. Valószínűleg a Heti hetes miatt kerültem újra reflektorfénybe. Alaposan elgondolkodtam, hogy 56 évesen nem feltétlenül kívánok pályakezdő médiasztár lenni, de végül arra jutottam, hogy elvállalom: elvégre van némi köze az újságíráshoz" - mesélte Váncsa István.